19 / 05 / 2024

Ankara şebeke suyu son durum

Ankara şebeke suyu son durum

Sağlık Bakanlığı, 17 Haziran 2014-17 Eylül 2014 tarihleri arasında, ASKİ İvedik Arıtma Tesislerinden su temin edilen bölgelerde halkın sağlığını tehdit edecek düzeyde uygunsuzluk tespit edilmediğini bildirdi.

O ilde yaşayanlar dikkat! Su tarifesinde değişikliğe gidildi...

İzmir'de geçen sene 1 Nisan'da başlatılan, şebeke suyu tarifesinin Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre aylık belirlenmesi uygulamasının sonlandırıldığı bildirildi.

Gerede suyu yakında Ankara'ya akacak!

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Ankara'nın 2045 yılına kadarki içme suyu problemini çözeceğiz. İnşallah yakın zamanda su vermeye başlayacağız." diye açıklama yaptı. 

Mesken tapusu almayan müteahhit su faturasına ortak olacak!

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

Manisa'da içme suyu şebekeleri yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Avlaşa Mahallesinde 8 bin 625 metre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmalarına başladı.

Soma Konutları'nın içme suyu bağlantıları yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da şehit düşen 301 madencinin yakınları için yapılan TOKİ konutlarının içme suyu şebeke bağlantılarını yapıyor.

Ankara Çubuk Barajı'nın çevresi düzenleniyor!

Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar Ankara’nın içme suyu ihtiyacını sağlayan Çubuk Barajı çevresini, mesire alanı olarak yeniden düzenliyor.

Akıllı Ankara projeleri 2019'a kadar tamamlanacak!

Toplu ulaşım, ulaşım sistemleri, temiz içme suyu ve atık yönetimlerinde Türkiye’de ilklerin uygulayıcısı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılına kadar “Akıllı Ankara” sistemini tamamlamayı hedefliyor.

Alanya’ya 34 bin metre içme suyu hattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Alanya’da 18 milyon TL yatırımla 34 bin metre uzunluğunda içme suyu şebeke hattı döşüyor.

Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı'ndan su tahliyesi yapılıyor!

Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların çoğunun bulunduğu Kızılcahamam ilçesinde yağmur bereketi yaşanıyor. Son yağmurlarla tamamen dolan Akyar Barajı'ndan su tahliyesine başlandı.

Şanlıurfa'da yağmur suyu şebeke hattı ve alt yapı projeleri başlatıldı!

Periyodik olarak ilçe ziyaretlerinde bulunarak, sorunları yerinde tespit eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, su baskınları ve yoğun yağış alan ilçeler için yağmur suyu şebeke hattı ve alt yapı projelerinin başlatılması talimatını verm

Tavşanlı içme suyu proje ihalesi tamam!

Tavşanlı’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve suyun kaynağından alınmasını kapsayan içme suyu projesinin 54,5 milyon TL’lik ihalesi 22 firmanın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Şişli'de İSKİ'ye ait şebeke su borusu patladı!

Eskişehir Mahallesi Dericiler Sokak üzerinde öğlen saatlerinde İSKİ’ye ait şebeke suyu borusunda patlama meydana geldi.

Ankara'nın 1.5 yıllık içme suyu var!

Ankara'ya da kasım ortalamalarına göre bu yıl kasım ayında 10 kat az yağış düşmesine rağmen, kentin barajlarındaki doluluk oranı, son 4 yılın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Ankara şebeke suyu son durum Haberi

Ankara şebeke suyu son durum

Sağlık Bakanlığı, 17 Haziran 2014-17 Eylül 2014 tarihleri arasında,  ASKİ İvedik Arıtma Tesislerindensu temin edilen bölgelerde halkın sağlığını tehdit edecek düzeyde uygunsuzluk tespit edilmediğini bildirdi.


Bakanlıktan, bugün bir gazetede yayımlanan  "Ankara'nın suyuna bakanlık el koydu" başlıklı haberle ilgili yazılı açıklama yapıldı.


Açıklamada, şebeke sularının, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda denetleme ve kontrol izlemesine tabi tutulduğu belirtilerek, bu doğrultuda Türkiye genelinde 2014 yılı için 140 bin kontrol ve 40 bin denetim izlemesi planlandığı ifade edildi.


Habere konu yazının, yönetmelikte belirtilen değerlere uygun olmayan sular konusunda valilikleri ve yerel yönetimleri uyarmak, konuya dikkat çekmek, su güvenliğinin önemini hatırlatmak için hazırlanmış rutin bir yazı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


" Su Kalite Takip Sistemi'nde elektronik ortamda takip edilensu analiz sonuçlarında uygunsuzluk olması durumunda...