21 / 05 / 2024

ankara Şehit Selahattin Şişman

ankara Şehit Selahattin Şişman

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 72 yaşındaki baba, 25 yıl önce Tekirdağ'da şehit olan oğlunun adını yaşatmak amacıyla okul yaptırdı. Çubuk'ta Şehit Selahattin Şişman adına okul yapıldı...

Keçiören'de Şehit Kubilay Mahalle Konağı inşa ediliyor!

Ankara Keçiören Belediyesi,  sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak Şehit Kubilay Mahalle Konağı'nın yapım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ankara'da lüks konut projeleri yoğunlaşmaya başladı!

Sürekli değişen ve gelişen Başkent Ankara’da, lüks konut projeleri kuzey aksında yoğunlaşmaya başladı. İntegra Yapı İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu yatırımları değerlendirdi.

Ankara Keçiören'e dev eğitim yatırımı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara'nın Keçiören ilçesine yapılacak Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsü’nün temeli atıldı. Temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Ankara Büyükşehir'den şehit aileleri için imar değişikliği!

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 200 şehit yakınını konut sahibi yapabilmek için kentsel dönüşüm alanında konut sayısını imar değişikliği ile 1930’a yükseltti.

Ankara'da Şehit Ömer Halisdemir'in okulu açıldı!

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği ilk/ortaokulda eğitim başladı.

Şehit Meriç Alemdar’ın adına okul açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen 2. Sınıf Emniyet Müdürü Meriç Alemdar’ın (44) ailesi, şehidin adının verildiği okulu ziyaret etti.

İzmir'in kent sorunları Ankara'ya taşındı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan başkanlığında Ankara'ya giden kurum temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile üç saatlik toplantı yaptı...

TOKİ'den Ankara'daki 3 şehit ailesine 3 konut!

Darbe girişiminde hainler tarafından 3 ferdi şehit edilen Gülşen ailesini ziyaret eden Gökçek, TOKİ tarafından aileye üç konut verileceğini söyledi.

Şehit Yakup Sürücü'nün Ankara'daki çiftliğinin inşaatı tamamlanacak!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Yakup Sürücü'nün babası İbrahim Sürücü, oğlunun hayalindeki çiftliği tamamlamak istediğini belirtti. Sürücü, çiftliğin inşaatına oğluyla birlikte başladıklarını daha sonra da olaylardan sonra yarım kaldığını söyledi.

Ankara Şehit Kubilay Mahalle Konağı'nın inşaatı başladı!

“Her mahalleye bir konak” hedefi ile yola çıkan Ankara Keçiören Belediyesi bu kapsamda Şehit Kubilay Mahalle konağının inşaatına başladı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiören'i bir bütün olarak görüyor ve her mahalleye hizmet götürüyoruz.”dedi.

İş adamından şehit Hurşit Uzel'in ailesine daire!

İskenderunlu iş adamı Nurettin Kays, Ankara'da darbe gecesi Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan hava saldırısında şehit olan polis memuru Hurşit Uzel'in ailesine daire bağışladı.

Ankara Altındağ'daki şehit ailelerine ev müjdesi!

Altındağ’da ihanet gecesinde demokrasiye sahip çıkmak isterken 9 kişinin şehit düştüğünü, 80 kişinin de yaralandığını belirten Başkan Tiryaki “Şehit düşen Altındağlı kardeşlerimizin ailelerine birer ev vereceğiz” dedi

Şehit Ömer Halisdemir'in ev hayali gerçekleşecek!

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığındaki görevi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilmesiyle gündeme gelen Astsubay Ömer Halisdemir'in çok sevdiği memleketi Niğde'de yaptırmayı istediği ev hayali gerçekleştirilecek.

ankara Şehit Selahattin Şişman Haberi

ankara Şehit Selahattin Şişman

Çubuk'ta çiftçilik yapan Cemal Şişman (72), 1989 yılında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde vatani görevini yaparken trafik kazasında şehit olan oğlu Selahattin Şişman için 16 derslikli okul yaptırdı.


Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk yıllarında yaşadığı bölgede okul olmadığı için ancak ilköğretim 3. sınıfa kadar okuyabildiğini söyleyerek, o günden beri eğitime duyduğu özlemden dolayı şehit oğlunun doğup büyüdüğü Sünlü Mahallesi'ne bir okul yaptırmaya karar verdiğini anlattı.


Yaklaşık iki yılda tamamen kendi imkanlarıyla tamamladığı okulun maliyetine ilişkin hesap bile tutmadığını vurgulayan Şişman, 5 bin 660 metrekarelik alana yaptırdığı okulun 16 derslik, 3 bin 200 metrekare kapalı alan, spor ve tiyatro salonuna sahip olduğu kaydetti.


"Ahirette oğlum bana, 'baba benim için ne yaptın' derse, ona cevap olarak senin için okul yaptırdım' diyebilmek" ve oğlunun yokluğunu bir...