09 / 05 / 2024

Ankara tarihi havagazı fabrikası

Ankara tarihi havagazı fabrikası

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da tarihi havagazı fabrikasının sökümüne ve etrafa yayılan zehri meclis gündemine taşındı. Emir sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

İzmirli depremzedeler için 35 milyon kira yardımı toplandı!

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; İzmirli depremzedeler için bu zamana kadar 35 milyon lira yardım parası toplandığını açıkladı.

Tarihi Ankara evleri restore ediliyor! 

Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası’nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Abdül Batur: En önemli hedefim kentsel dönüşüm!

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında 9 maddelik seçim manifestosu ile yapacağı çalışmaları anlattı. Batur, "En önemli hedefim kentsel dönüşüm" dedi.

Merkez Ankara da tarihi indirim kampanyasına katıldı!

Ankara'nın şehir merkezindeki en büyük arazisi eski EGO Garajı’nın yerine inşa edilecek olan Merkez Ankara projesi tarihi indirim kampanyasına katıldı...

Ankara İncek TOKİ son başvuru tarihi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  Ankara  İncek 2. Etap projesinde yer alan 69 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Çankaya Cubes Ankara teslim tarihi!

Konut ve ofislere yer verilen Cubes Ankara projesi 20 dönüm arazi üzerinde yükseliyor. Çankaya Cubes Ankara teslim tarihi ne zaman?

Ankara havagazı fabrikası yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve bir dönem asbest iddialarıyla sık sık gündeme gelen havagazı fabrikası yıkıldı.

Ankara'daki satılık 11 arsanın son teklif verme tarihi değişti!

ÖİB tarafından satışa sunulan Ankara Gölbaşı'ndaki 11 arsasın son teklif verme tarihi 29 Kasım 2017 oldu..

Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle'deki 28 gayrimenkulün ihale tarihi değişti...

TOKİ Ankara Mamak Gülseren kura tarihi!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren kura tarihi 15 Ağustos 2017 olarak belirtiliyor. Toplamda 88 adet dairenin yer aldığı projede fiyatlar 209 bin 766 TL'den başlıyor.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımında son durum!

25 Şubat 2017'de yıkımına başlanılan Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durdu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

Çalışmalarını son sürat sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için Tarihi Havagazı Fabrikası ile Vahap Özaltay Meydanı arasında ray döşeme çalışmalarına başlayacak

Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı'na ilişkin 7 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamındaki işlemlere ilişkin 7 soru hazırladı..

Ankara tarihi havagazı fabrikası Haberi

Ankara tarihi havagazı fabrikası


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da tarihi havagazı fabrikasının sökümüne ve etrafa yayılan zehre ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Emir önergesinde "Ankara’nın Maltepe semtindeki tarihi havagazı fabrikasında 27 Şubat 2017 tarihinde yapmış olduğumuz tespite göre; fabrikanın yıkımına Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlanmıştır. Buradaki demir yığınlarının denetimsiz ve kuralsız sökülmesi ile birlikte, toplum sağlığını birinci derecede etkileyecek 350 ton “asbest” etrafa yayılmaktadır." diyerek bu bağlamda 3 soru sordu:


Emir'in soruları

1- Mahkeme kararına karşın, tarihi havagazı fabrikasını hukuksuz bir şekilde sökenler ve halkı adeta zehirleyenler hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?


2- Sökülen bu “asbesfli demir yığınları ve molozlar nereye taşınaeak ve nerede muhafaza edilecektir?


3- Toplum sağlığını birinci derecede etkileyen bu olayda, kamu yetkililerinden ‘yıkıma dur diyebilecek’ bir...