04 / 05 / 2024

ankara trafik

ankara trafik

Bağlıca’da, yükselen binalar ve her geçen gün artan nüfus, trafiği de yansıdı. Bölgeyi kent merkezine bağlayan Bağlıca Bulvarı’nda sabahları 1 kilometrelik kuyruk oluşurken, sürücüler isyanda!

Ankara'da cumartesi bazı yollar trafiğe kapanacak!

Başkentte cumartesi günü düzenlenecek "Savaşa ve IŞİD Vahşetine, Erkek Egemenliğine, Kadın Katliamına, Nefret Cinayetlerine Karşı Kadın Mitingi" nedeniyle bazı yollar trafiğe kapanacak. İşte o yollar...

Ankara'da Çayyolu metrosu çalışmasına yeniden başlanıyor!

Ankaralıları bu yaz yapımına yeniden başlanan Çayyolu metrosundaki inşaat çalışması nedeniyle zor günler bekliyor

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu Trafik Sigortası’nda fiyatlar güncellendi! İşte İstanbul, Ankara, İzmir’de azami tutarlar

Her ay belirlenen Zorunlu Trafik Sigortasında ağustos ayı fiyatları yayımlandı. Bu sene trafik sigortası yaptırmayan kişilere kesilecek cezanın tutarı 169 lira oldu. İşte Zorunlu Trafik Sigortası haberinin detayları...

Ankara Büyükşehir'in Bisiklet Yolu Projesi'nde ilk etap tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Bisiklet Yolu Projesi"nin ilk etabı, trafik kazasında yaşamını yitiren genç bisikletçi Umut Gündüz'ün ismiyle, vatandaşların hizmetine açıldı.

Ankara Demetevler'e çok katlı otopark projesi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, yeni dönem projeleri arasında bulunan 'Demetevler Mahallesi Çok Katlı Otopark Projesi' ile bölgenin trafik sorununu çözecek.

Mamak'taki araç parkına AVM mi yapılacak?

Ankara Trafik Vakfı’nın kullandığı araç parkına alışveriş merkezi (AVM) ve balo salonu yapılacağı iddia edildi.

Ankara Anadolu Bulvarı'na ikinci U dönüş köprüsü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yapılan “U” dönüş köprüsündeki çalışmalar tamamlandı.

Ankara İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni köprü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Anadolu Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı ASKİ İvedik Arıtma Tesisleri önüne yeni bir “U” dönüş köprüsü inşa ediyor.

Ankara Maltepe Havagazı Fabrikası arazisi imara mı açılıyor?

Ankara'da 1933 yılında kurulan Maltepe Elektrik ve Havagazı Fabrikası arazisi yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açılıyor. Araziye gökdelen trafik yoğunluğu dikkate alınmadan 4 emsalli yüksek yapılaşma hakkı verildi.

Ankara'da ulaşım projeleri tam gaz devam ediyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gençlerle buluşuyor, Ankara'yı tartışıyor programının ikinci gününde Başkent'te ulaşım ve trafik düzeni konuları ele alındı.

Ankara Kazım Karabekir caddesinde sona gelindi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, metro çalışmaları nedeniyle asfaltı bozulan ve trafik yoğunluğu yaşanan Kazım Karabekir Caddesi’nin Keçiören-Tandoğan yönündeki yol genişletme ve asfalt serim işlemlerini tamamladı.

Ankara'nın bir veya iki yeni yola ihtiyacı var!

Ankara’daki trafik problemlerinin kozmetik problemler olduğunu ve, tek elden yönetim anlayışıyla bunların çözülebileceğine inandığını belirten Şenbil, içerisinden geçilemeyen takoz arazilere dikkat çekerek ODTÜ ve AOÇ arazilerini örnek gösterdi.

Ankara'da İstasyon Caddesi'ndeki trafik çilesine çözüm!

Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri, günde 100 bin aracın ‘tampon tampona’ ilerlediği 4.5 kilometrelik İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini bitirmeye çalışıyor. 2 yeni proje üzerinde duruluyor.

Ankara'nın trafiği kentsel gelişimine göre planlanmalı!

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Türker Naslı, Başkent’in ekonomik büyüme ve kentsel gelişim potansiyeline uyumlu, geleceği gören, kapsamlı bir trafik planlamasına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

ankara trafik Haberi

ankara trafik

Ankara’nın son yıllarda hızla gelişen bölgelerinden Bağlıca’yı, kent merkezine bağlayan Bağlıca Bulvarı’nda oluşan trafik, sürücüleri isyan ettiriyor. 


Eskişehir Yolu’ndeki trafik akışını hızlandırmak amacıyla, Büyükşehir’in, “Bağlıca Kavşağı kesişiminde bekleme olmayacak” diyerek 2013’te açtığı kavşakta, aradan geçen 2 yıl sonra, bölgenin hızlı gelişiminin de etkisiyle yoğun trafik oluşuyor.


Ankara Hürriyet, Başkentlilerden gelen yoğun şikayet üzerine, önceki sabah 08.00 sıralarında Bağlıca Bulvarı ile köprülü kavşağı fotoğrafladı. Yaklaşık 1 kilometreyi bulan trafikte uzun süre beklemek durumunda kalan vatandaşlar, “Trafik sorunu daha da büyümeden çözüme kavuşturulmalı” dedi. Önlem alınmaması durumunda, Bağlıca Bulvarı’nın Ankaralı sürücülerin en çok şikayet ettiği kentin ana arterlerinden farkı kalmayacağını savunan sürücüler, “Bağlıca her geçen gün büyüyor ve nüfusu artıyor. Ancak, ulaşım için alternatifler düşünülüp, hayata geçirilmiyor. İki yıl önce Bağlıca’dan 10 dakikada...