11 / 05 / 2024

ankara yapı yüksekliği

ankara yapı yüksekliği

Sol Gazetesi haberine göre; Uçakların uçuş mesafesine göre yapılara yükseklik sınırı getiren "mania hattı"na ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Mahkemenin yürütme durdurma kararını kaldırmasını Mimarlar Odası yöneticileri değerlendirdi...

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in iade ettiği makam aracını satacak! İşte fiyatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in seçimi kaybettikten sonra bile özel olarak kullanmaya devam ettiği lüks makam aracı satışa çıkarıldı. ABB'ye iade edildikten sonra bakımları yapılan aracın ihale satış bedeli de açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 1.452 konut için düğmeye basıyor! Başkentlilere müjde!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Kusunlar (Doğukent) Mahallesinde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İşte merakla beklenen ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

ankara yapı yüksekliği Haberi

ankara yapı yüksekliği

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınan, uçakların uçuş mesafesine bağlı olarak yükseklik serbestliği olarak bilinen "mania hattı" ile ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, maniada yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını olumsuz olarak değerlendirdi. 


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, "Mania hattı için daha önce iki defa yürütmeyi durdurma kararı alındı. Şimdi mania hattında yürütmeyi durdurma kararı iptal edilmiş durumda. Ankara için olumsuz bir karar. Şimdi yükseklik serbest bırakılacak ve plansız bir şekilde 70 katlı yapılar yükselmeye başlayacak. Bu tür kararlar ile kentin gelişimine yönelik hazırlanan Nazım İmar Planları sürekli ihlal edilerek kentimiz içinden çıkılamaz sorunlarla karşılaşmakta ve oldu bitti ye getirilen projelerle kent suçu işlenen projelerin önü açılmaktadır" şeklinde konuştu. 


MAHKEMEDEN ÜÇÜNCÜ...