12 / 05 / 2024

ankara yapı yükseklik sınırı

ankara yapı yükseklik sınırı

Sol Gazetesi haberine göre; Uçakların uçuş mesafesine göre yapılara yükseklik sınırı getiren "mania hattı"na ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Mahkemenin yürütme durdurma kararını kaldırmasını Mimarlar Odası yöneticileri değerlendirdi...

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Ankara Büyükşehir'den, arsa, dükkan ve 2+1, 3+1, 4+1 konut satışı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ilinde yer alan 29 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Ankara'da satışı yapılacak gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Ankara Büyükşehir Çankaya'da 9 konut satacak! Başkentte konut arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Çankaya'da yer alan 9 adet konut için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Ankara Büyükşehirden büyük fırsat! Bu ilçelerde 10 konut ve 1 dükkan satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Mamak ve Keçiören'de 10 konut ve 1 dükkan satacak. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in iade ettiği makam aracını satacak! İşte fiyatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in seçimi kaybettikten sonra bile özel olarak kullanmaya devam ettiği lüks makam aracı satışa çıkarıldı. ABB'ye iade edildikten sonra bakımları yapılan aracın ihale satış bedeli de açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 1.452 konut için düğmeye basıyor! Başkentlilere müjde!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Kusunlar (Doğukent) Mahallesinde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İşte merakla beklenen ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni uygulama: Borcu olan vatandaşların hesapları kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram öncesi vatandaşları rahatlatacak bir uygulamanın başladığını duyurdu. Belediye, Ankara Eczacı Odası ile yapılan anlaşma gereği başkent genelinde eczanelere borcu olanların hesabını kapatacak.

Ankara Büyükşehir'den satılık 24 arsa! 1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 24 adet arsa satılıyor. Satışı yapılacak arsaların fiyatları 1 milyon 27 bin TL'den başlıyor, 20 milyon 260 bin TL'ye kadar yükseliyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren’in son ihalesi yapıldı! 

Sözcü Gazetesi'nin köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Yapımı Projesi'nin son ihalesinin detayları hakkında bilgi verdi.

ankara yapı yükseklik sınırı Haberi

ankara yapı yükseklik sınırı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınan, uçakların uçuş mesafesine bağlı olarak yükseklik serbestliği olarak bilinen "mania hattı" ile ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, maniada yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını olumsuz olarak değerlendirdi. 


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, "Mania hattı için daha önce iki defa yürütmeyi durdurma kararı alındı. Şimdi mania hattında yürütmeyi durdurma kararı iptal edilmiş durumda. Ankara için olumsuz bir karar. Şimdi yükseklik serbest bırakılacak ve plansız bir şekilde 70 katlı yapılar yükselmeye başlayacak. Bu tür kararlar ile kentin gelişimine yönelik hazırlanan Nazım İmar Planları sürekli ihlal edilerek kentimiz içinden çıkılamaz sorunlarla karşılaşmakta ve oldu bitti ye getirilen projelerle kent suçu işlenen projelerin önü açılmaktadır" şeklinde konuştu. 


MAHKEMEDEN ÜÇÜNCÜ...