02 / 05 / 2024

ankara yenş statı nerede yapılacak

ankara yenş statı nerede yapılacak

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak yeni stat projesini meclis gündemine taşıdı..

Ankara'daki Cebeci Stadı'nın yıkılma planlarına tepki!

Ankara'da yer alan Cebeci Stadı'nın yıkılması planlanıyor. Vatandaşlar, yıkılmak istenen stat için tepki gösterdi. 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden 'Ayasofya' açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili kararı, “Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, kültürün evrenselliğinin reddi anlamındadır” şeklinde değerlendirdi.

Ankara Ulus İş Hanı'nda 300 dükkanın 240'ı kapandı! 

Ankara'nın merkezinde bulunan tarihi Ulus İş Hanı'ndaki esnaf bir bir handaki dükkanlarını kapatıyor. Son dönemdeki ekonomik daralma ve hanın hukuki statüsüyle ilgili yaşanan problemler, handaki esnafı olumsuz yönde etkiledi... 

Ankaragücü'ne stat müjdesi!

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü'ne stat müjdesi verdi. Özhaseki, Ankaragücü'nün ikinci yarıda maçlarını Eryaman'da oynayacağını açıkladı.

Mehmet Özhaseki'den Ankaragücü'ne stat kirası jesti!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, MKE Ankaragücü Spor Kulübü ve Ankaragüçlü taraftarlarına büyük bir jest yaptı. Özhaseki, Göztepe maçı öncesi stat kirasını kendi cebinden karşılayacağını ifade etti.

Ankara'da yapılacak yeni stat TBMM'de konu oldu!

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak yeni stat projesini meclis gündemine taşıdı..

Ankara'nın köylerine konuk evi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil olan çevre ilçelerde mahalle statüsü kazanan köylere, tam donanımlı konuk evleri inşa ediyor.

Ankara Eryaman'a 22 bin kişilik stat geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Eryaman ilçesinde yeni bir statın yapımına başlandı. Yüzde 20'si tamamlanan stadın bu yıl hizmete girmesi planlanıyor.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yerine 35-40 bin kişilik bir stat yapılacak!

Murat Cavcav, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2. Futbol Zirvesi'nde Ankara'da inşa edilmesi planlanan statla ilgili açıklamasını önemli bulduğunu söyledi.

Ankara'ya 40 bin seyirci kapasiteli stat müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Uluslararası Futbol Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, Ankara'ya 40 bin seyirci kapasiteli stat yapılacağı müjdesini verdi.

İşte Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue projesi!

Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, " Projenin bütününde müze, müze ile birlikte de stat turu uygulamaları var. Aslantepe'deki yerimiz farklı bir mekan haline gelecek." dedi.

Ankara'ya 50 bin kişilik stat geliyor!

Ankara, yapımı yılan hikayesine dönen yeni stadını beklerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten dün gece sürpriz bir açıklama geldi

Ankara’nın yeni stadı için Avrupa'daki 3 stat örnek alındı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Ankara’ya yapılacak yeni stadyum projesinde Real Madrid, Chelsea ve Arsenal gibi kulüplerin statlarından örnekler alındığını belirtti.

ankara yenş statı nerede yapılacak Haberi

ankara yenş statı nerede yapılacak

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da uluslararası standartlara uygun yeni bir stat yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Nazlıaka  önergesinde "Ülkemizin başkentinin spor altyapısı alarm vermektedir. Ankara’da dünya standartlarında bir stat olmadığı gibi var olan statlar da şehrin ihtiyaçlarına ve günün koşullarına uygun değildir." dedi.

"Ankara’nın futbolda eski parlak günlerine dönmesi için başta semt statları olmak üzere 19 Mayıs Stadı’nın günün koşullarına göre yenilenmesi gerekmektedir. 19 Mayıs Stadı hem ulaşım açısından kolay bir yerde bulunmakta hem de Ankara’nın dokusu ve tarihi açısından önem taşımaktadır." şeklinde ifadelerde de bulunan Nazlıaka konuya ilişkin 4 soru sordu.

Nazlıaka'nın soruları


1- Ankara’da profesyonel ve amatör kaç spor kulübü bulunmaktadır? Bu kulüpler hangi branşlarda faaliyet göstermektedir? Branşlarına göre toplam lisanslı ve...