06 / 05 / 2024

Ankaraya kurulacak Uzay OSBsi 10 bin kişiye iş olacak

Ankaraya kurulacak Uzay OSBsi 10 bin kişiye iş olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 7 milyon 230 bin metrekare alana kurulacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’nin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Bursa'ya Uzay ve Havacılık Merkezi kurulacak!

Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezinin tasarım ve projelerinin bittiğini ifade eden Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, yakında temelinin atılacağını söyledi.

Şehitkamil'deki Uzay Çatılı Pazar Yeri'nin inşaatı başladı!

Şehitkamil Belediyesi, İncilikaya Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak Uzay Çatılı Pazar yeri inşa ediyor. 2 bin 60 metrekare üzerine kurulacak Uzay Çatılı Pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başladı.

Şehitkamil'de uzay çatılı pazar yeri inşaatı tam gaz devam ediyor!

Beykent Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak uzay çatılı pazar yeri inşa ediyor. 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak uzay çatılı pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde sona gelindi!

120 milyonluk yatırımla Bursa’da kurulacak olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) projesinde sona gelindi. BTSO öncülüğünde hazırlanan projeyle Türkiye’nin ilk astronotlarının yetiştirilmesi hedefleniyor...

Datça'ya Uzay Ajansı'nın fırlatma rampası kurulacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üç ay içinde kurulacağını açıkladığı Uzay Ajansı'nın fırlatma rampasının lk bölümünün Muğla'nın Datça ilçesine kurulması düşünülüyor.

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB geliyor!

Ankara'da kurulacak Uzay ve Havacılık İhtisas OSB sayesinde 10 bin kişinin istihdam edileceğini bildirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'da Uzay ve Havacılık İhtisas OSB kurulacak!

Uzay ve Havacılık İhtisas OSB, havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday...

Ankara'ya kurulacak Uzay OSB’si 10 bin kişiye iş olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, 7 milyon 230 bin metrekare alana kurulacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB’nin 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak!

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulacağını, bununla ilgili mevzuat ve de kanun yapım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Akçansa Çimento bağlantı kurulacak şirket yetkililerini yayınladı!

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada bağlantı kurulacak şirket yetkililerini yayınladı. Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

Tuğçelik Alüminyum bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı!

ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı. Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak?

Yeni Şehir kaç metrekarede kurulacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Detaylarıyla tanıtım filmi ortaya çıkan Yeni Şehir projesinin yüzde 42'lik alanı yeşil alana ayrılmış durumda.

Ali Kılıç: Maltepe'de dönüşüm yapılırken enerji panelleri kurulacak!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yapılacak ada bazlı dönüşümlerde enerji ihtiyacı için paneller kurulacağını, evlerin çatısına da yağmur suyu toplama üniteleri yapmayı planladıklarını açıkladı. Ada bazlı dönüşümde enerji panelleri de kurulacak...

Ankaraya kurulacak Uzay OSBsi 10 bin kişiye iş olacak Haberi

Ankaraya kurulacak Uzay OSBsi 10 bin kişiye iş olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 7 milyon 230 bin metrekarelik alana kurulacak Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB), yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını bildirdi. 

Işık; havacılık, uzay ve alt sektörlerin bir alanda yer alacağı, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli, ileri teknolojilere dayalı ürünlerin üretileceği, nitelikli iş gücüne sahip dünyanın sayılı havacılık merkezlerinden biri olmaya aday projenin kamulaştırma ve imar planı aşamalarının ardından bu yılın sonunda inşaat aşamasına gelmesinin hedeflendiğini anlattı. Uzay ve Havacılık İhtisas OSB ile Türkiye savunma, havacılık ve uzay kümelenmesinin merkezinin Ankara olacağını vurgulayan Bakan Işık, şöyle devam etti: 

“Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın da sayılı uzay ve havacılık sanayi bölgesinin kurulmasıyla Ankara, küresel bir Ar-Ge, yenilikçilik ve teknolojik yatırımların yer aldığı, ulusal...