05 / 05 / 2024

Ant Yapı dünyanın en iyi mütahhidi arasında

Ant Yapı dünyanın en iyi mütahhidi arasında

Geçtiğimiz aylarda, Ant Yapı olarak uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından açıklanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde yer aldığımızı sizlere duyurmuştuk.

1936'da dünyanın en büyük oteli! 1200 odalı otel yaklaşık 50 milyon rubleye mal olmuş!

1936 yılında Moskova'da şehrin yeni açılmış dünyanın ise en büyük otelinin açılış töreni yapılmış.

Dünyanın en iyi restoranı seçilmişti, Noma kepenk kapatıyor! En düşük menünün fiyatı 500 dolar!

2011 yılında dünyanın en iyi restoranı seçilen Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 'Noma' adlı restoran 2024 yılının sonunda kepenk kapatmaya hazırlanıyor. Personel ve ürünlerdeki yüksek fiyatlara vurgu yapıldı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Dünyanın en ince gökdeleninin inşaatı sona erdi! İşte New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler

ABD'nin New York kentinde, "dünyanın en ince gökdeleni" olacak şekilde inşa edilmeye başlanan binanın yapımı tamamlandı. New York'ta yapılan Steinway Tower'la ilgili bilgiler dikkat çekti. İşte detaylar...

Dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Arama motoru Google'da "Dünyanın en saçma binası" şeklinde yer alan Kahramanmaraş'taki 18 katlı yapıda cephe söküm çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

ANT Yapı dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde yerini koruyor!

Avrupa ve Ortadoğu bölgesini kapsayan, İngiltere merkezli önde gelen sektörel yayınlardan EME Outlook, Rusya pazarında da sektörünün liderlerinden olan Ant Yapı’nın başarılarına sayfalarında yer verdi. 

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası!

Hindistan'ı Çin'e bağlayan, dünyanın 3 bin metre ve üzeri irtifalardaki en uzun tünel olma özelliğine sahip tünelde Türk teknolojileri kullanılıyor. Tünelin yazılımını ve elektromekanik sistemleri Savronik Şirketler Grubu tarafından yapıldı. 

'Dünyanın en saçma binası'na talip çıktı!

Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak arama yapıldığında ilk sırada çıkan yapılardan olan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması kararı alınan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi'ne 30 milyon TL ile talip çıktı.

Kahramanmaraş'taki 'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak arandığı zaman ilk sırada çıkan yapılardan olan Kahramanmaraş'ta bulunan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi yıkılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, binanın yerine şehir meydanı yapılacağından bahsetti.

Univa, dünyanın en iyi öğrenci evleri listesinde!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, dünyanın da gündemine girdi. Univa, dünyanın en önemli Öğrenci Evleri Birliği ASRA tarafından yapılan değerlendirmede, dünyanın en iyi uluslararası öğrenci evi markalarından biri seçildi...

Dünyanın ilham dolu sarayları!

Tarihleri ve mimari yapıları ile uzun yıllardır ayakta kalan ve günümüze kadar gelen pek çok kale ve şato bulunuyor.  İşte ihtişamları ile dünyanın en görülmeye değer sarayları...

Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu Muğla'da yapıldı!

Dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapıldı. İşte o garın ilginç hikayesi... 

Ant Yapı dünyanın en iyi mütahhidi arasında Haberi

Ant Yapı dünyanın en iyi mütahhidi arasında

Geçtiğimiz aylarda, Ant Yapı olarak uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından açıklanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde yer aldığımızı sizlere duyurmuştuk. Türkiye’den bu listede yer alan ve bizim de içinde bulunduğumuz 42 firma için, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) işbirliğiyle Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Şubat Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen törende, 37’si Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi olan 42 firmaya başarı plaketi verdi. Ödülü, cumhurbaşkanımızdan Ant Yapı adına firmanın kurucu ortaklarından Haşan Yılmaz aldı. ENR'm müteahhitlerin bir önceki yıl kendi ülkeleri dışında gerçekleştirdikleri işlerden elde ettikleri ciroyu esas alarak yayımladığı Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 2013’te 38 olan Türk müteahhitlik firması sayısı, 2014 yılında...