04 / 05 / 2024

antalya 2 müze inşaatı

antalya 2 müze inşaatı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

Müze Kart satışları yüzde 63 artarak rekor kırdı!

Müze Kart satışları bir önceki yıla göre yüzde 63 artışla 2 milyon 930 bin 653 satış yaparak rekor kırdı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olması talebi mecliste!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine müze!

15 Temmuz darbe girişiminde 2 polis ile 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası ayağına geçen yıl açılan Şehitler Abidesi’nin hemen altına müze, mescit ve denetleme binası inşa edilecek. 

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

Antalya Kent Müzesi 2018'de açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kavşağı ile Andızlı Mezarlığı arasında yen alan yeni hizmet binasına taşındı. Sıra boşaltılan alan ile yıkılan eski stadyum alanını da kapsayan Antalya Kent Müzesi Projesinin hayata geçirilmesine gelindi. Müze'nin 2018'de ziyarete açılması bekleniyor.

Bursa'da 2 yılda 10 müze açılacak!

Son yedi yılda müze sayısının dörtten 15'e çıkarıldığı Bursa'da iki yıl içinde 10 müze daha açılması planlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi son dönemde açılan 42 müzeye de danışmanlık hizmeti verdi.

Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerini 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 376 müze ve ören yerinin gişelerini 5 yıllığına kiralıyor. Tahmini bedeli 1.2 milyar TL. İkinci bir ihaleyle de 181 müze ve ören yerinde bulunan satış ve ticari alanlar ile 5 geleneksel el sanatları (GES) mağazası 10 yıllığına kiraya verilecek.

Antalya'ya 9 yeni müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi turizm kenti Antalya’ya 7 yeni müze kazandırmak için kolları sıvadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı 2 yeni müze ile toplamda 9 yeni müze açılacak. Antalya müzeleriyle anılacak.

Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesinde süreç tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce, 20 Ağustos'ta ilk oturumu yapılan Antalya 2'nci etap raylı sistem ihalesinde süreç tamamlandı.

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.

antalya 2 müze inşaatı Haberi

antalya 2 müze inşaatı



Turizmin başkenti Antalya'da geç kalınan bir adım atıldı. 11 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Antalya'da yerel yönetimler nezdinde turizmle ilgili bir birimin olmamasından doğan boşluğu Büyükşehir Belediyesi dolduruyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Müzecilik kadrosu tahsis edilmediği için eğitmen kadrosundan alım yapılarak 6 kişilik müzeci kadrosu oluşturulacak.


HEM TURİZM HEM MÜZE

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, son derece geç kalınan bir birimin kurulduğunun altını çizerek, "Turizme katkı koyacak, sorunlarının giderilmesi konusunda çalışma yapacak bir daire başkanlığı oluşturuyoruz. Turizme destek vermenin yanı sıra ciddi müzecilik faaliyetlerimiz de olacak" diye konuştu.

İKİ MÜZE GELİYOR

Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasına 1 yıl içinde taşınacağını hatırlatan...