30 / 04 / 2024

Antalya ada bazında kentsel dönüşüm

Antalya ada bazında kentsel dönüşüm

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Meclisi'nin ihtisas komisyonları arasında bulunan Şehircilik ve İnşaat Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette komisyon üyeleri tarafından Başkan Uysal’a Antalya için hazırlanan kentsel dönüşüm raporu sunuldu.

Antalya’da ada bazında kentsel dönüşümün önü tıkanıyor!

Antalya’da kentsel dönüşüm bekleyen mahallelerde tek tek yenilemeler başladı. Bu durum ada bazında dönüşümün de önünü tıkıyor.

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti! Asgari ücret kaç 11 bin 825 TL mi olacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zam için geri sayım başladı. Açıklanan rakamlara göre; asgari ücret 6 ayda dolar bazında yüzde 20,9 değer kaybetti. Peki asgari ücret Temmuz'da kaç TL olacak? 

Gümüş yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlayacak! Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Tarih verildi...

Uzmanlar tarafından gümüşün yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlaması bekleniyor. Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Gümüşün yükseleceği tarih verildi...

Antalya Döşemealtı'nda 8 taksitle 8 arsa satılacak! Yazlık bölgede konut imarlı arsa arayanlar hemen bakın!

Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü, Antalya Döşemealtı'nda yer alan 8 arsayı satışa çıkardı.

İslam Memiş'ten gümüş çıkışı! Hem ons hem gram bazında bedava! Fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'...

Geçen sene yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olan gümüşün 2023 yılında da yükselişlerine devam etmesi bekleniyor. İslam Memiş'ten gümüş çıkışı! Hem ons hem gram bazında bedava! Fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'... 29 Ocak 2023 gümüş ne kadar? 

Borsada kazanç dolar bazında da katlandı

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin piyasa değeri dolar bazında şubat ayından bu yana yüzde 93 oranında arttı. Bu yükselişte en etkili hisseler hizmet ve enerji sektörleri hisseleri oldu.

Fındık fiyatlarına büyük zam! Türk lirası bazında rekor seviyeye çıktı

Yüksek enflasyon nedeniyle gıda fiyatlarındaki zam furyasına fındık da eklendi. Sezon başında kilogramı 24 lira olan fındık Türk lirası bazında rekor seviyeleri gördü.

Çiftçinin yüzü güldü! Sebze meyve fiyatlarında büyük gelişme! Herkes bu haberi bekliyordu

Birçok ürün bazında öne çıkan Antalya'da yaş meyve ve sebze üreticilerinin hasatlarla birlikte yüzü güldü. Başta domates olmak üzere birçok ürünün fiyatının düşmesi bekleniyor.

Antalya ada bazında kentsel dönüşüm Haberi

Antalya ada bazında kentsel dönüşüm

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Meclisi'nin ihtisas komisyonları arasında bulunan Şehircilik ve İnşaat Komisyonu üyelerini ziyaret etti . Komisyon üyeleri Başkan Uysal’a Antalya için hazırlanan kentsel dönüşüm raporunu sundu.

Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Başkan Uysal, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi Şehircilik ve İnşaat Komisyonu tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Raporu'nun 2'nci derece deprem bölgesinde bulunan Antalya için çok önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, ada bazında yapılacak çalışmalara destek vereceklerini açıkladı.

Başkan Uysal,  kentsel dönüşüm raporunu 2'nci derece deprem bölgesi içinde buluna Antalya için çok önemli ve değerli çalışma olduğunu ifade etti. Ancak kentsel dönüşümün sadece inşaat sektörünün ticaret hacminin genişlediği bir süreç olmaması gerektiğini bildiren Başkan Uysal, “Kentsel dönüşüm, olası depremlere karşı dayanıklı binalar inşa ederken yeşil...