09 / 05 / 2024

antalya adliye mahkemesi hizmet binası

antalya adliye mahkemesi hizmet binası

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası hizmete açıldı. Yapılan açılışa, Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

İstanbul Kartal’da, adliyeye ek hizmet binası yapılacak

İstanbul Kartal bulunan 54 dönümlük arazi üzerinde yer alan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne ek hizmet binası yapılacağı açıklandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Kiracılara kötü haber! Kira artışına yüzde 25 sınırına mahkeme 'Adil değil' dedi!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarında kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 şeklinde uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. 

Kiracıları zor durumda bırakacak karar: Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, konut kiralarındaki kira artış oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanmasının 'adil' olmadığına hükmetti. Bu kararın ardından Avukat Özgür Kip kararı değerlendirdi. Peki Yüzde 25 sınırı kalkıyor mu?

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

Kiracılar dikkat! Yargı harekete geçti!

Artan kira fiyatlarından sonra ev sahipleri ve kiracılar karşı karşıya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre kira tespit ve tahliye davalarında yaklaşık iki kat artış yaşanırken İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde kira davalarına bakan üç hukuk dairesinin yanına bir hukuk dairesi d

Alanya'da imar planlarına yeni düzenleme!

Alanya İmar Planı notunda yazılı yüzde 30 emsal yükselişine itirazlar mahkemeye taşındı. Antalya İdare Mahkemesi itirazları kabul ederse, Alanya'da açık alanlardaki yüzde 30'luk emsal yüzde 20’ye indirilecek.

Ankara- Ankara projesi tüketici davası ile ilgili yeni gelişme!

Ankara-Ankara projesiyle ilgili Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan davanın şirket lehine reddedilmiş olduğu ve karara karşı, kararın tebliğinden itibaren iki haftalık kesin süre içerisinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf yolunun açık bırakıldığı duyuruldu.

Vakıf GYO ile Marmara Metal Mamüleri davasında yeni gelişme!

Marmara Metal Mamulleri Ticaret A.Ş.'nin T.C..İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin dosyası ile Vakıf GYO aleyhine açtığı davada, T.C. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Hukuk Dairesi 2019/78 sayılı dosyası ile görülen istinaf başvurusu şirketin lehine esastan reddedildi. 

Paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, pandemi nedeniyle kirada yüzde 50’lik mücbir sebep indirimi kararı verdi. Peki paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Kirasını ödeyemeyen esnaf ‘Uyarlama Davası’ açabilir mi?

Hukukçular, pandemi şartları gerekçesiyle işyeri kiralarında indirim talepli davaların açılabileceğini bildirirken bu konuda Bursa 4.Bölge Adliye Mahkemesi’nden de kiracılar için emsal nitelikte bir karar geldi. 

İstinaf mahkemesinden Ebru Gündeş'in yalı tadilatı davası için beraatına ilişkin karara onay!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi, Ebru Gündeş Sarraf hakkında, Beykoz Kanlıca'daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla yargılandığı davada verilen beraat kararı uygun buldu.

Akiş GYO'nun davası temyiz edildi!

Akiş GYO'nun davanın reddine ilişkin Mahkeme kararına karşı davacı tarafın istinaf başvurusunun reddine dair İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12. Hukuk Dairesi kararı davacı tarafça temyiz edildi, davalılarca temyize cevap verildi. 

antalya adliye mahkemesi hizmet binası Haberi

antalya adliye mahkemesi hizmet binası


Antalya Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası törenle açıldı. Açılışa, Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, bazı AK Parti Antalya milletvekilleri ve yargı mensupları katıldı.


Açılış töreninde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından Antalya'da önemli açılışların toplu olarak yapıldığını belirterek şunları söyledi:


"Ben de teşekkür ediyorum bir Türk vatandaşı olarak ancak yargı adına özel bir teşekkürüm var. Sayın Başbakanım, 750 milyon liralık açılışın içerisinde bizzat gelip İstinaf Mahkememizin kurdelesini kesmeyi tercih ettiğiniz için şahsım ve yargı mensupları adına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Başbakanımız, yargıya verdiği önemi bir kez daha göstermiştir. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi veya İstinaf Mahkemesinin Antalya'ya, bölgeye ve yargı camiamıza uğurlu olmasını temenni ediyorum."


Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından...