19 / 05 / 2024

Antalya Adrasan Barajı

Antalya Adrasan Barajı

Antalya'nın Kumluca bölgesinde inşa edilen Adrasan Barajı'nda sona gelindi. Baraj ile 6 bin dekar zirai arazide sulu tarım yapılacak.

Tekirova, Adrasan, Gelidonya Burnu Arası doğal sit alanı ilan edildi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Tekirova- Adrasan- Gelidonya Burnu Arası 'nitelikli koruma alanı'  ilan edildi. Bölgenin 'doğal sit-kesin korunacak hassas alan' tesciliyle ilgili idari sürecin ise devam ettiği ifade edildi. 

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Adrasan'daki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Anlatya Adrasan'da kaçak binalar yıkılmaya başlandı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, yıkıma devam edileceğini ve Adrasan'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ifade etti...

Kaçakta sıra Antalya ve İzmir'de!

Kaçak yapılara geçit vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla’dan sonra Antalya ve İzmir’e odaklandı. Bakanlık, Antalya’da Kaş, Kalkan, Adrasan, İzmir’de Çeşme ve Urla mercek altına alacak.

Antalya Küçük Aksu Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Küçük Aksu Baraj inşaatının uzun süredir tamamlanmamasının nedenleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

Antalya Adrasan’a imar planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan'a imar planı müjdesi verdi.

Antalya Adrasan'a imar müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turistik Adrasan Mahallesi'ne ilişkin yeni imar planını onay için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiklerini açıkladı.

Alanya Yeniköy Barajı'nda inşaat sürüyor!

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde inşa edilen Yeniköy Barajı’nda yüzde 46 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Antalya Gökçeler Barajı tamamlandı!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan Gökçeler Barajı tamamlandı. Barajda derivasyon tüneline son beton blok konarak su tutma işlemi başladı.

Antalya Adrasan Barajı'nın yüzde 92'si tamamlandı!

Antalya'nın Kumluca bölgesinde inşa edilen Adrasan Barajı'nda sona gelindi. Baraj ile 6 bin dekar zirai arazide sulu tarım yapılacak.

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu TBMM'de!

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Antalya Kapıçay Barajı’nın dolgusunda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Antalya’nın finike ilçesi Kapıçay Barajı’nın gövde dolgusunda sona gelindiğini söyledi.

Antalya Adrasan Barajı Haberi

Antalya Adrasan Barajı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Antalya'nın Kumluca bölgesinde yapılan Adrasan Barajı'nın inşaatında sona gelindi. 6 bin dekar zirai arazide sulu tarım yapılmasını sağlayacak proje temelden 50,2 metre yüksekliğe sahip olacak. 


Adrasan Barajı, 2 milyon 817 bin metreküp su depolanacak ve 6 bin dekar zirai arazi suya kavuşturacak. Barajın ön yüzü betonu imalatları ve rezervuarı besleyen iletim hattı imalatı sürüyor.


Yüzde 92 fiziki gerçekleşme sağlanan barajı yılda 14 milyon 840 bin TL katkı ve 720 kişiye de ek istihdam sağlanması hedefleniyor. 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamasında "Bu proje için yaklaşık 40 milyon TL tutarında bir yatırım yapacağız. Ancak bu yatırımın karşılığında bölgedeki çiftçilerimizin 6 bin dekarlık zirai arazisine su temin edeceğiz. Ayrıca bu barajın yangın söndürme faaliyetleri içinde...