18 / 05 / 2024

antalya ANTBİS uygulaması

antalya ANTBİS uygulaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi ’nin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği ‘ ANTBİS ’ Ağustos ortalarında hizmete başlayacak. ANTBİS Büyükşehir Belediyesi şirketi olan ANSET tarafından işletilecek.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Antalya için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Antalya ili sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

İstanbul ve Antalya için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ve Antalya illeri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

E-devlet TAKBİS!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması vasıtasıyla ada veya parsel numarasıyla ilgili bilgiyi öğrenebilirsiniz. Peki TAKBİS uygulaması e-devlet üzerinden nasıl sorgulanabiliyor? İşte E-devlet TAKBİS giriş adımları..

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Konut hesabı ile evlenen çiftlere 50 bin TL destek!

'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması, yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor. 5 yıl boyunca 80 bin lira biriktiren ev alırken, devlet de 25 bin lira karşılıksız para verecek. Çiftler bu uygulamadan ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin lira alabilecek....

Yabancılar 46 bin 243 konut satın aldı!

Türkiye’deki yabancı uyruklu vatandaşlara son bir yılda 46 bin 243 adet konut satıldı. Türk gayrimenkul piyasasının cazibesi arrtı. En çok tercih edilen il İstanbul. Antalya ikinci sırada yer aldı. Son bir yılda ABD’li vatandaşların alımlarında da artış yaşandı.

Devletten ev alacak evli çiftlere katkı!

İlk evlerini alacak olan evli çiftler, konut hesabı devlet katkısı uygulamasına başvurup birikimlerini artırabiliyor. Konut hesabına düzenli ödeme yapan çiftlere devlet destek veriyor.

Bolu'ya metrobüs müjdesi!

İstanbul'da tek hat üzerinde trafiğe neredeyse hiç karışmadan yolculuk imkanı sunarak ulaşımı rahatlatan metrobüs uygulaması Bolu'da da hayata geçirilecek.

6 soruda devlet destekli konut hesabı!

Ev sahibi olmak isteyenler 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasını araştırmaya başladı. Yeni uygulama kapsamında son düzenlemeler yapıldı. Sizler için konu hakkında tüm detayları araştırdık...

antalya ANTBİS uygulaması Haberi

antalya ANTBİS uygulaması


Özellikle yerel ve sosyal medyada çıkan ANTBİS uygulamasından vazgeçildiği iddiaları üzerine açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projeden vazgeçilmediğini belirtti. ANTBİS’in fiziksel ve teknik kurulumunun yapıldığı, ancak sistemin henüz açılmadığını belirten yetkililer, ANTBİS’in 5216 sayılı yasanın 26’ncı maddesi çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin 16.06.2014 tarih ve 311 sayılı kararıyla 10 yıllığına, belediye şirketi olan ANSET (Antalya Sağlık Eğitim Kültür İnşaat Ticaret Limited Şirketi) tarafından işletilmesine karar verildiğini duyurdu. Sistemin tam kapasite ile çalışıp, hizmet verebilmesi için yasal işlemlerin sürdüğüne dikkat çeken yetkililer, ANTBİS’in en geç Ağustos ayı ortasında hizmete açmayı planladıklarını vurguladı. 


DENEME SÜRÜŞÜ YAPILMIŞTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2012 Yılı Teklif Çağrısı döneminde AR-GE ve Yenilikçilik Odaklı Sanayi’nin Desteklenmesi Mali Destek Programı’na başvurusu yapılan “Antalya...