09 / 05 / 2024

Antalya Çalkaya şerh

Antalya Çalkaya şerh

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen Çalkaya’daki mülkiyet probleminin çözülmesi konusunda müjde verdi

Antalya Milli Emlak'tan 11.5 milyon TL'ye satılık 47 gayrimenkul!

Antalya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Batı Emlak Müdürlüğü, Antalya ili, Aksu ilçesi, Çalkaya Mahallesi'nde yer alan 47 gayrimenkulü 11 milyon 485 bin TL'ye satıyor...

Antalya Çalkaya'da 11,5 dönümlük arsa satılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Aksu ilçesinde Çalkaya'da 11,5 dönümlük alanın satışı için encümene yetki verdi.

Antalya Çalkaya’da tapu bayramı!

30 yıldır kangren haline gelen imar sorunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından çözülen Antalya Çalkaya’da hissedarlarla beraber 35 bin vatandaş yeni tapuları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı törenle aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Çalkaya açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çalkaya Bölgesinde yapılan imar çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı.

Antalya Çalkaya'nın imar sorunu çözüldü!

Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ile ilgili imar planlarının çıkarılabilmesi çalışmalarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in çabaları sonuç verdi.

Antalya Çalkaya'da imar planı sorunu çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın sorunları çözme noktasında en şanslı dönemini yaşadığını söyleyerek, Çalkaya'da imar sorunun çözüldüğünü müjdeledi.

Çalkaya imar planları TBMM gündeminde!

Antalya İli Aksu ilçesi Çalkaya bölgesi imar planına ilişkin kanun teklifinin yer aldığı kanun maddesi, TBMM Çevre Komisyonu'na gönderildi.

Antalya Çalkaya'nın mülkiyet sorunu çözülüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel vatandaşa verdiği bir sözü daha yerine getiriyor.  İçerisinde Çalkaya’nın imarına ilişkin maddenin yer aldığı kanun teklifi TBMM Çevre Komisyonu’nun gündemine geldi.  

Antalya Çalkaya'da imar planları askıda!

Antalya’nın Aksu İlçesi’ndeki Çalkaya bölgesinin 30 yıllık gelen mülkiyet sorunu çözülüyor. 

Antalya Çalkaya'nın imar planına onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Aksu Çalkaya Bölgesi’nde kentsel yenileme alanı ilan edilen alanda imar planları oybirliği ile kabul edildi.

Antalya otel yatırımlarına doydu!

Cornelia Diamod Genel Müdürü Zafer Alkaya, turizm sektöründen ve Antalya bölgesindeki yatırımlardan bahsetti.  Alkaya, ''Antalya’nın yeni yatırıma ihtiyacı yok. Sadece Antalya’da 600 kadar 5 yıldızlı otel var'' diye konuştu.

Menderes Türel Çalkaya’da tapular için tarih verdi!

Antalya’nın 30 yıllık kanayan yaralarından biri olan Çalkaya’daki tapu şerhlerinin kaldırılmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölge sakinlerinin ay yıldızlı tapularını ne zaman alacaklarını söyledi.

Antalya Çalkaya’ya özel kanun çıkartılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Çalkaya için özel bir kanun çıkartılacağını dile getirdi.

Antalya Çalkaya şerh Haberi

Antalya Çalkaya şerh


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın kanayan yaralarından biri olan ve yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen Çalkaya’daki mülkiyet probleminin çözüleceğiniz söyledi. 


AK Parti Aksu İlçe Kongresi’nde konuşan Başkan Türel, “Çalkaya diye bilinen Altıntaş-Güzelyurt problemini çözeceğiz diye söz verdiğimizde birçoğu inanmamıştı. Artık bu iş çözüldü diyebiliriz. Uygulamalar başlayacak. Bir plan uygulamasıyla tapuların üstündeki şerhler kalkacak. Hizmetlerimizi kıskananlar çatlasın” diye konuştu.


Antalya’nın önemli noktalara geldiğini de hatırlatan Başkan Türel, 2002 yılında yüzde 21 oy potansiyeli ile başlayan yolculuğun bugün yüzde 41’lere 42’lere gelmiş durumda olduğuna dikkat çekti. Başkan Türel, “Türkiye’de herhalde oyları yüzde yüz artıran bir vilayet var mıdır bilmiyorum ama artık bizim için yüzde 41’ler 42’ler 45’ler 49’lar yeterli değil. Biz artık çıtayı yüzde 51’e koyduk. Bugüne kadar ne kadar çalışmışsak...