30 / 04 / 2024

antalya eskişehir yht

antalya eskişehir yht

Hızlı trende istikamet Antalya... Yeni güzergaha göre Antalya, Eskişehir üzerinden İstanbul ve Konya üzerinden de Ankara'ya bağlanacak.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

Gloria Jean's Coffees 80'nci şubesini Eskişehir'de açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees şube sayısını artırıyor. Yeni yılda Antalya ve Eskişehir’de açtığı yeni mağazalarıyla birlikte şube sayısını 80'e çıkardı...

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar YHT projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, projenin ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...

YHT ile Eskişehir Antalya’ya bağlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i ziyaret etti. Arslan, ziyereti sırasında ''Eskişehir’i Afyonkarahisar üzerinden Antalya’ya yani Akdeniz’e bağlayacağız'' dedi.

Eyüp Sabri Tuncer Eskişehir ve Antalya'da mağaza açtı!

Ankara ve İstanbul'dan sonra Eskişehir'de, Espark Alışveriş Merkezi'nde mağazasını açan Türkiye'nin koku duayeni Eyüp Sabri Tuncer, mağaza zincirine Antalya'da üç mağaza daha ekledi.

Eskişehir YHT Şehir Geçişi Kapalı Kesit Üzeri Rekreasyon çalışmaları başladı!

Son günlerde büyük tartışmalara neden olan ve yapımı arapsaçına dönen TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) Şehir Geçişi Kapalı Kesit Üzeri Rekreasyon Projesi çalışmaları geçtiğimiz günlerde durdurulmuştu

Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinde öğrenci sayısı arttı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinin,öğrenci sayısında ciddi artış sağladığını söyledi.

Antalya ile İstanbul arası YHT hattı ile kaç saate inecek?

Hızlı trende istikamet Antalya... Yeni güzergaha göre Antalya, Eskişehir üzerinden İstanbul ve Konya üzerinden de Ankara'ya bağlanacak.

Antalya-Eskişehir YHT hattının temeli 2016'da atılacak!

Ülkemizin turizm ve tarım merkezlerinden Antalya, hızlı demiryolu hatlarıyla ulusal demiryolu ağına bağlanıyor. Bu kapsamda Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu yapılıyor.

Antalya ile İstanbul arası YHT ile 4,5 saate iniyor!

Hızlı trende istikamet Antalya... Yeni güzergaha göre Antalya, Eskişehir üzerinden İstanbul ve Konya üzerinden de Ankara'ya bağlanacak.

Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Eskişehir- Afyon- Isparta- Burdur ve Antalya hızlı tren hattının yapımına 2016'da başlanacağını söyledi.

Ankara-Eskişehir-İstanbul YHT fizibilite çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-Eskişehir-İstanbul YHT hattını açtıklarını, seyahat süresinin 3,5 saate düştüğünü anımsattı...

Ankara-Eskişehir YHT’de içki servisi kalktı!

Yüksek hızlı trenin (YHT) Ankara-Eskişehir hattında da alkol satışı kalktı. Böylece YHT’nin hiçbir hattında artık alkol servisi kalmadı. Beşler Şirket yetkilileri talep eksikliği nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirttiler.

antalya eskişehir yht Haberi

antalya eskişehir yht

ÜLKEMİZİN turizm ve tarım merkezlerinden Antalya, hızlı demiryolu hatlarıyla ulusal demiryolu ağına bağlanıyor. Bu kapsamda Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu yapılıyor... Her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yükün taşınacağı, yapım bedelinin 8,4 milyar TL olarak öngörüldüğü Antalya-Eskişehir hızlı demiryolu hattının 2016 yılında temelinin atılması ve 2020 yılında yapımın tamamlanması hedefleniyor.


Temeli seneye atılıyor

Antalya’yı, Konya ve Kapadokya bölgesiyle Kayseri’ye ve dolayısıyla Ankara’ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak proje 2020'de tamamlanacak. Toplam 642 km'lik (Kayseri-Nevşehir 41 km, Nevşehir-Aksaray 110 km, Aksaray-Konya 148 km, Konya-Seydişehir 91 km, Seydişehir-Manavgat 98 km, Manavgat-Alanya 57 km, Manavgat-Antalya 97 km) projenin 2016'da temeli atılacak. Tren hattında, tamamlandığında yük taşımacılğı da gerçekleştirilecek. 4.3 milyon kişi PROJENİN...