02 / 05 / 2024

antalya Jandarma Karakolu yıkımı

antalya Jandarma Karakolu yıkımı

Antalya'nın Serik ilçesinde 42 yıl önce inşa edilen ve 1 yıl önce yeri değiştirilerek hazineye devredilen ilçe jandarma karakolu yıkıldı

Antalya'daki kaçak yapı çalışması durduruldu! 

Antalya'da üçüncü derece sit alanında inşa edilen kaçak yapı çalışmaları belediye ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. 

Silivri’ye kurşun geçirmez jandarma karakolu yapılacak!

İstanbul Valiliği, Silivri'ye kurşun geçirmez jandarma karakolu yaptırmak için ihale açtı. Yaklaşık 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak kompleks içinde yer alacak olan jandarma karakolu kurşun geçirmeyecek şekilde inşa edilecek. 

TOKİ'den Antalya'ya 4 adet karakol komutanlığı binası!

Antalya İli; Alanya İlçe J Komutanlığı, Gazipaşa İlçesi Zeytinada J Karakol Komutanlığı, Konyaaltı İlçe J Komutanlığı, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binaları ve Tesisleri İnşaatları ile Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Antalya Ömer Halisdemir Kent Meydanı'nın inşaatı başladı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Antalya'nın Serik ilçesinde yıkımına başlanan eski ilçe jandarma komutanlığı binasının yerine yapılacak kent meydanına verilecek.

Antalya Serik'te askeri bina yıkımları başladı!

Antalya'nın Serik ilçesinde 42 yıl önce inşa edilen ve 1 yıl önce yeri değiştirilerek hazineye devredilen ilçe jandarma karakolu yıkıldı

Malatya Çolaklı Jandarma Karakolu cami olacak!

Şuanda atıl vaziyette olan İnönü Üniversitesi’nin bitişiğindeki çolaklı Jandarma Karakolu’nun bulunduğu alanın cami yapılması için İnönü Üniversitesi’nin yer tahsisinde bulunduğu açıklandı.

Antalya Gaziler Mahallesi'ndeki evler yıkıldı!

Antalya'nın Gaziler Mahallesi'ndeki Küçük Sanayi Sitesi'nin arazisi içerisinde kaldığı gerekçesiyle bölgedeki sera ve evler iş makineleriyle yıkıldı. Mahalle sakinleri yıkımı durdurmak istemesi üzerine jandarma müdahale ederken, havaya ateş açıldı.

TOKİ Hatay Samandağ Jandarma Karakolu inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Hatay Samandağ Meydan Jandarma Karakol Komutanlığı karakol binası, nizamiye, 4 araçlık garaj ve 2 adet kule inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Hatay Samandağ'da Jandarma Karakolu yaptıracak!

TOKİ Hatay Samandağ Meydan Jandarma Karakol Komutanlığı karakol binası, nizamiye, 4 araçlık garaj ve 2 adet kule inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 21 Ocak 2016 tarihinde yapılacak.

Hazine'den Kumluca Belediyesi'ne arsa bağışı!

Antalya Kumluca’ya bağlı Altınyaka Mahallesi’nde daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan alan, Maliye Bakanlığı tarafından Kumluca Belediyesi’ne tahsis edildi. Arsada sosyal donatı alanı yapılması planlanıyor.

TOKİ 204 adet jandarma karakolu inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Toplu Konut İdaresince ihalesi yapılıp, sözleşmeye bağlanan toplam 204 adet jandarma karakolunun ihale bedeli toplamının 1 milyar 26 milyon 894 bin 413 TL olduğunu bildirdi.

1939 yılında Taksim'de yapılacak tiyatro binasını Fransız mimar yapacakmış!

1939 yılında Taksim'de Jandarma Karakolu binasının yıkılmasıyla arsaya büyük bir tiyatro binası yapılacakmış. İstanbul'un şehir planını yapan Henri Prost'un tavsiyesiyle tiyatro binası Fransız mimar Bay Ogüst yapacakmış.

TOKİ Mardin'de Jandarma Karakolu inşa edecek!

TOKİ Mardin İli Kızıltepe Bektaş, Mazıdağı Şeyhan, Midyat Yayvantepe ve Ömerli Beşikkaya' da Jandarma Karakol Komutanlıkları hizmet binası ve çevre düzenleme işi ihale edecek...

antalya Jandarma Karakolu yıkımı Haberi

antalya Jandarma Karakolu yıkımı

Antalya'nın Serik ilçesinde 42 yıl önce inşa edilen ve 1 yıl önce yeri değiştirilerek hazineye devredilen ilçe jandarma karakolu yıkıldı


15 Temmuz darbe girişimin ardından şehir merkezlerinde bulunan askeri kışlaların varlığı tartışılır olmuş ve askeri kışlaların yerleşim yerleri dışına taşınması gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz sonrası askeri kışlaların şehir merkezlerinin dışına taşınacağı açıklaması gündeme taşınmıştı.


Bu kapsamda Türkiye'de ilk hamle Antalya'nın Serik ilçesinden geldi. İlçe merkezinde yaklaşık 1 yıl öncesine kadar İlçe Jandarma Karakolu'na ev sahipliği yapan ve karakolun taşınmasının ardından hazineye geçen binanın kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde Serik Belediyesi tarafından yıkımına başlandı.


"JANDARMANIN YERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN TOKİ İLE GÖRÜŞMELERE BAŞLADIK"


Yıkımın daha önce planlandığını fakat yaşanan darbe girişimi sonrasında bugüne ertelendiğini açıklayan AK Partili Serik...