22 / 07 / 2024

antalya kentsel tasarımlar

antalya kentsel tasarımlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıkılan eski valilik binası arkasındaki 1. Sokak'ı rengârenk çiçekler ve üçgen kumaşlarla gölgelendirecek. Bu kentsel tasarım uygulaması rengarenk görünümüyle ziyaretçilerin dikkatini çekecek..

Konut tasarımlarında yeni dönem: Balkon ve teras trendi!

Koronavirüs salgını sebebiyle konutta tercihler değişti. Salgın sebebiyle uzun vadede kentsel tasarım, toplu konut ve konut mimarisi için yeni kriterler ortaya çıkacak. Yapılarda kendine ait açık havaya çıkmaya imkan sağlayan balkon, teras veya bahçesi olan tasarımlar ön planda olacak...

Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kemer Liman Caddesi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı. 

Antalya Ali Çetinkaya Kentsel Tasarım Projesi'nde sona doğru!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Çetinkaya Caddesi’ni bir çekim merkezi haline dönüştürmek için başlattığı kentsel tasarım projesinde sona geldi.

Kemer Kentsel Tasarım Projesi 1.5 ayda tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, Kemer ilçesi Liman Caddesi’nde 5 ayda tamamlama söz verdikleri kentsel tasarım projesini Türkiye rekoruna imza atarak, 1,5 ay önce bitireceklerini söyledi.

Antalya'da kentsel tasarım projesi başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi, Meydan Kavşağı ve Ali Çetinkaya caddesine bağlanan alternatif yollarda kentsel tasarım projesine başladı.

Antalya Kentsel Tasarım Projesi'nde son durum!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi açıldı!

Kaş için yeni alternatif plan çözümleri üretmek amacıyla Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı Kaş İçin Kentsel Tasarımlar Sergisi açıldı.

Manavgat Antik Side Kentsel Tasarım'a 5.2 milyon TL'lik yatırım!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi’ne başladı. Projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin liraya mal olacak.

Antalya Şarampol Caddesi’nde kentsel tasarım çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Efsane Geri Dönüyor’ sloganıyla tanıttığı Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında binaların boyanmasına başlandı.

Antalya Şarampol Caddesi kentsel tasarım ihalesi 17 Mayıs'ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin startını veriyor. Yapım ihalesi 17 Mayıs'ta yapılacak proje 1 yılda tamamlanacak.

Antalya Ali Çetinkaya Caddesi kentsel tasarım projesi!

Antalya'da Ali Çetinkaya Caddesi'ne uygulanacak kentsel tasarım projesi cadde esnafı ve vatandaşlara sunuldu. Caddenin müze tadındaki dünyanın ilk caddesi olacağı ifade edildi.

Ali Çetinkaya caddesine kentsel tasarım projesi uygulanacak!

Ali Çetinkaya Caddesi’ne uygulanacak kentsel tasarım projesini cadde esnafı ve vatandaşlara sunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel projenin son şeklinin halkın görüş ve katkılarıyla verileceğini söyledi.

Antalya Ali Çetinkaya Caddesi'nin kentsel tasarım projesi anlatıldı!

Antalya Ali Çetinkaya Caddesi’ne uygulanacak kentsel tasarım projesini cadde esnafı ve vatandaşlara sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel projenin son şeklinin halkın görüş ve katkılarıyla verileceğini söyledi.

antalya kentsel tasarımlar Haberi

antalya kentsel tasarımlar

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın talimatıyla kent merkezindeki caddeleri küçük dokunuşlarla güzelleştirerek, hayat vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin rengârenk 600 şemsiye ile gölgelendirdiği Şemsiyeli Sokak büyük ilgi görmüş ve kentin en çok ziyaret edilen caddesi haline gelmişti. Esnafın yüzünü güldüren, ziyaretçilerin fotoğraf çektirmeden ayrılamadığı konsept caddeye kardeş geliyor. 


HAYAT VERECEK 


Büyükşehir Belediyesi, yıkılan eski valilik binası arkasındaki 1. Sokak'ı rengârenk çiçekler ve üçgen kumaşlarla gölgelendirecek. Sokağın her iki kolu boyunca renkli kumaşlardan üçgen formunda ve sokağın orta birleşim bölgesinde ise yine renkli kumaşlardan çiçek formunda gölgelikler yapılacak. 1. 

Sokak'a hayat verecek kentsel tasarım uygulaması, insanları güneşten korurken, rengârenk görünümüyle ziyaretçilerine sıcaklık katacak, verecek. Estetik uygulama, sokaktaki esnafa ve çevresine büyük bir ekonomik değer de katacak


YENİ ÇEKİM NOKTASI...