07 / 05 / 2024

Antalya Mermer Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı ne zaman başlıyor

Antalya Mermer Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı ne zaman başlıyor

31 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak fuarı yerli ziyaretçilerin yanı sıra 62 ülkeden 2 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Tekirova, Adrasan, Gelidonya Burnu Arası doğal sit alanı ilan edildi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yer alan Tekirova- Adrasan- Gelidonya Burnu Arası 'nitelikli koruma alanı'  ilan edildi. Bölgenin 'doğal sit-kesin korunacak hassas alan' tesciliyle ilgili idari sürecin ise devam ettiği ifade edildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bazı alanlar için 'nitelikli doğal koruma alanı' ilanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya, Ağrı ve Isparta'daki bazı alanların, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tesciline ilişkin ilanlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bt Doğal Taş Mermer Metal Mobilya İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bt Doğal Taş Mermer Metal Mobilya İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şükrü Başkut tarafından kuruldu.

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

Demre'deki doğal sit alanına kaçak villa inşa ettiler!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derece doğal sit alanı içerisinde koronavirüsü fırsat bilerek kaçak villa inşa ettikleri ortaya çıktı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı.

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Adem Coşkun tarafından kuruldu.

Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı!

İtalya’da 54. kez düzenlenen Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı. Demmer Mermer, Dolamit ürününü ilk kez fuarda görücüye çıkardı.

Zeytintaşı Mağarası Doğal Sit Alanı kesin korunacak!

Antalya ili, Serik ilçesi sınırları içerisinde bulunan Zeytintaşı Mağarası Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı koruma altına alındı!

Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'na yabancılardan ilgi!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) öcülüğünde açılacak mermer fuarına yabancılardan yoğun ilgi geldi. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekizce Yaylası'ndaki mermer ocağı çalışmaları ormanı etkiledi!

EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği şakayıkın doğal yaşam alanı, sedir ormanlarıyla kaplı Ekizce Yaylası'nda 1 yıldır çalışmalarını sürdüren mermer ocağı, Sarıçınar Dağı'nı kaplayan sedir ormanını yok etti.

Antalya Mermer Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı ne zaman başlıyor Haberi

Antalya Mermer Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı ne zaman başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Erdoğan, EXPO Center'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de doğal taş sektöründe ülke kalkınmasına paralel olarak çok hızlı gelişme yaşandığını söyledi. 


Üretim ocaklarında, fabrikalarda, zenginleştirme tesislerinde ve pazarlama imkanlarında çok büyük yenilikler gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, geçmiş yıllarda değerlendirilemeyen, küçük boyutlu, moloz olarak tabir edilen blokların da artık ekonomiye kazandırıldığını ifade etti. 


Maden Kanunu'nda yeni düzenlemeler yapılarak sektörün uygulamalarda karşılaştığı sorunların önemli bölümünün giderildiğini belirten Erdoğan, "Yeni düzenleme ile iptaller azaltılarak ruhsat güvencesi sağlanmış, idari para cezaları makul seviyeye çekilmiş ve işletmelerde belli bir standardın sağlanması amaçlanmıştır. Şu anda sektörün sorunlarının önemli bir kısmı diğer mevzuatlardan kaynaklanmaktadır" dedi. 


"Doğal taşta 2014 yılında üretimimiz 5 milyon metreküpe, ihracatımız 7 milyon tona, değer olarak da...