28 / 04 / 2024

antalya patara çevre düzeni planı

antalya patara çevre düzeni planı

Antalya Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi 1 / 25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı İlavesi ve Kısmi Revizyonu 12 Mayıs 2014 tarihinde askıya çıktı...

Antalya'da 4.2 şiddetinde deprem oldu! AFAD açıkladı: SON DAKİKA!

Antalya ve çevre illerde hissedilen büyük bir deprem oldu. AFAD söz konusu depremin şiddetini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Antalya'ya Çevre Eğitim Merkezi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi,Çevre Eğitim Merkezi inşa ediyor.

Antalya Sıfırdan Başlayalım Çevre Eğitim Merkezi için çalışmalar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi içerisinde kurulması planlanan "Sıfırdan Başlayalım Çevre Eğitim Merkezi" için çalışmalara hızla devam ediliyor.

Antalya'da kaçak yapılara geçit yok!

Antalya'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, uydudan bakılıp yapı kayıt belgeleri incelenen ve sıkı saha denetimleriyle tespit edilen kaçak yapılardan 2 bin 100 tanesi yıkıldı.

Antalya Patara'daki 74 izinsiz yapı yıkılacak!

Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan 74 izinsiz yapının yıkılmasına karar verildi. 74 yapının 63'ü hazine arazisinde, 11'u özel mülkiyette bulunuyor. Yıkım kararı verilen 74 yapının büyük çoğunluğu konut, sera ve otel-pansiyonlardan oluşuyor...

TOKİ'den Antalya Manavgat'a 222 yeni konut!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Çeltikçi Mahallesi 222 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 1 Nisan 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Antalya'da 3.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü, Antalya Konyaaltında yer alan gayrimenkulü 3 milyon 398 bn TL bedelle satışa çıkardı.

Belek Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değiştirilecek!

Antalya ili sınırları içerisinde bulunan Belek Özel Çevre Koruma Bölgesinin sınırları değiştirilecek.

Kaçakta sıra Antalya ve İzmir'de!

Kaçak yapılara geçit vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla’dan sonra Antalya ve İzmir’e odaklandı. Bakanlık, Antalya’da Kaş, Kalkan, Adrasan, İzmir’de Çeşme ve Urla mercek altına alacak.

Antalya'da 260 kaçak yapı daha yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım için Antalya'daki belediyelere yazı gönderildi. Yıkımı yapılan 221 kaçak yapının ardından, 260 yapı daha yıkılacak...

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Antalya Kepez TOKİ başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Antalya Kepez projesi için başvuru dönemi başladı.

TOKİ Antalya Kepez 2019 başvuruları yarın başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Antalya Kepez 2019 projesinde yer alan 1 adet konut yarın satışa çıkıyor.

antalya patara çevre düzeni planı Haberi

antalya patara çevre düzeni planı


Antalya Kaş İlçesi, Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı İlavesi ve Kısmi Revizyonu 24 Nisan 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı 12 Mayıs'ta askıya çıkarıldı. 30 gün süreyle askıda kalacak olan çevre düzeni planı 13 Haziran'da askıdan inecek.



Plan Hükmü Değişikliği Onama Sınırı


4.16. Bu plan içerisinde inşaa edilecek turizm tesisleri, resmi kurum ve kuruluşlara ait yapılar günübirlik vaziyet planı ve mimari projelerine ilişkin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün uygun görüşü alınır. Mimari projelerde, belediye sınırları içerisinde belediye, belediye sınırları dışında ise valilik tarafından ilgili meslek odasından mevzuata uygun olduğuna dair görüş alınır, onaylanır ve ruhsata bağlanır. Yapılara ruhsat vermeye yetkili idareler (valilik, belediye) projelerin plan ve plan hükümlerine uygunlupundan ve...