10 / 01 / 2025

antalya riskli yapı

antalya riskli yapı

Antalya Kent Konseyi, yerel seçimler öncesinde ‘Kentin Öncelikleri’ raporunu hazırladı. Raporda 100 bin yapının riskli olduğu belirtildi. 

Antalya'da eski yapı stokları gözden geçirilmeli!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, "Akdeniz Körfezi'nde yaşanan deprem hadiselerinin hasara yol açmaması şehrimiz için büyük şans. Küçük depremler uyarıcı niteliğinde, olası büyük bir depreme Antalya olarak ne kadar hazırız" diye konuştu.

Antalya'da 80 bin yapı yıkılmalı!

İMO Başkanı Deniz Karataş, Antalya genelinde 130 bin yapının 80 bininin ya güçlendirilecek ya da yıkılacak durumda olduğunu söyledi.

Antalya'daki yapıların üçte ikisi riskli!

ÇEVRE ve Şehircilik İl Müdürü Bedrettin Taşkesen, Antalya'da 120 bin yapı stoğıı bıılunduğıınu, bunların üçte ikisinin riskli alan olduğunu belirtti. Taşkesen. birçok mahallenin riskli alan kapsamında yer aldığını söyledi.

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Körfez'de 10 ayda 26 riskli yapı yıkıldı!

Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 2019 yılının ilk 10 ayında 26 riskli yapının yıkım işlemi tamamlandı. 5 yapı için ise süreç devam ediyor.

10 adımda riskli yapı süreci!

İstanbul’da 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi. Peki riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı süreci...

Riskli yapılar için dört aşamalı süreç!

Muhtemel bir afette içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapılarla ilgili süreç "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" aşamalarını içeriyor...

Vatandaşlara 'riskli yapı tespiti' imkanı!

Yapılarının deprem, sel gibi muhtemel bir afet nedeniyle riskli olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespitlerini hayata geçiriyor.

Kızılcahamam'da riskli yapılar yıkılıyor!

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar yıkılıyor.

Esenler'deki 56 bin riskli yapı yenilendi! 

Deprem konusunda en riskli bölgelerden olan Esenler'de yenileneme çalışmaları devam ediyor. İlçedeki 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi.  

Esenler’de 98 bin riskli yapının 56 bini yenilendi!

17 Ağustos'un 20'nci yıl dönümünde, Esenler Belediye Başkanı Göksu, 10 yılda Esenler'de yaklaşık 98 bin riskli yapının 56 bininin yenilendiğini söyledi...

10 adımda riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Vatandaş riskli yapı tespiti yapabilir mi? Riskli olarak tespit edilen yapılar için itirazda bulunulabilir mi? Riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı tespiti...

Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar'da değişiklik!

16.02.2019 tarih ve 30688 sayı ile Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik değişikliği ile 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin Ek-2’sinde yer alan “Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar”da (RYTEİE) değişiklik yapıldı...

Riskli yapıya Ankara merceği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların belirlenmesi için yerel yönetimlerden istenilen ‘5 yıllık Acil Eylem Planı’ için verilen süre 19 Mayıs’ta doluyor.

31 soruda riskli yapı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na riskli yapılarla ilgili sorulan 31 soru ve cevaplarını sizler için derledik. İşte tüm detaylarıyla 31 soruda riskli yapı....

İstanbul genelinde 65 bin 399 riskli yapı tespit ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda İstanbul genelinde 23 ilçede, 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettik." dedi.

antalya riskli yapı Haberi

antalya riskli yapı

Antalya Kent Konseyi, yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarına yol göstermek amacı ile  '2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri' raporunu hazırladı. Raporun detaylarına Sabah Akdeniz ulaştı. 

Sabah'tan Talat Öztuzsuz'un haberine göre raporda özellikle 'afetlerle ilgili tedbirler' başlığındaki veriler dikkat çekti. Raporda, "Antalya il merkezinde sayısı 100 bin civarında olduğu tahmin edilen mevcut çürük veya riskli yapı stokları hızla yenilenmelidir" denildi.

İMAR PLANI VURGUSU

İmar planlarının revize edilmesi gerektiğine değinilen raporda, "Deprem-zemin, deprem-yapı, afet yerleşim alanları ve kentleşme ilişkileri iyi değerlendirilmelidir" denildi. Raporda İmar planlarına esas zemin etüt raporlarının da bilimsel araştırmalarla hazırlanması gerektiği vurgulandı. 

1998 ÖNCESİNDE RİSK VAR

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Antalya'nın 1998 yılına kadar Türkiye deprem risk haritasında 4'üncü seviyede olduğunu hatırlatarak, "Antalya 1998'de 2'nci dereceye çıkartıldı. Yapı denetim uygulaması ise 2001'den...