03 / 05 / 2024

antalya ruslara yönelik konut satışları düştü

antalya ruslara yönelik konut satışları düştü

ABD ve AB’nin ambargo kıskacında olan Rusya ekonomisindeki kriz, turizm ve gıda sektörlerinin ardından inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi.

Antalya Büyükşehir'den 49.1 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Kepez ve Muratpaşa'daki 3 arsa ihale usulü ile satılıyor...

Galataport Projesi'nin yapım sürecine yönelik iddialar mecliste!

Galataport Projesi'nin yapım sürecine yönelik iddialara ve Paket Postanesi'nin yıkılmasına ilişkin soru önergesi önergesi hazırlandı. Konuya ilişkin olarak CHP'li Tanrıkulu soru önergesi hazırladı..

Antalya Büyükşehir'den Mostar'a yurt!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kardeşlik bağı bulunan Bosna Hersek’in Mostar kentine öğrenci yurdu inşa ediyor.

OSB'lerde yatırımlara yönelik düzenlemeler TBMM'de!

OSB'lerde yatırımların etkin kullanılmasına yönelik düzenlemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, Bakan Faruk Özlü'ye yönelik soru önergesi hazırladı..

Özak GYO geleceğe yönelik yatırımcı bildirisi yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO geleceğe yönelik yatırımcı bildirisi yayınladı.

Kanal İstanbul'a yönelik çalışmalar mecliste konu oldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kanal İstanbul Projesine yönelik çalışmaları sordu. Tarhan sorularının Bakan Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti...

Galataport Projesi'nin yapımına yönelik iddialar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Galataport Projesi'nin yapım sürecine yönelik iddialar meclis gündemine taşındı..

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 1.296 kişilik yurt!

Antalya Büyükşehir , Akdeniz Üniversitesi merkez yerleşkesinin yanına toplam bin 296 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu yapacak.

Bayburt evlerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapılıyor!

Taş duvarları, ahşap bezemeleri ve kırman örtüsüyle sivil mimarinin önemli örneklerinden kabul edilen Bayburt evlerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Antalya Büyükşehir'den 300 milyonluk kavşak yatırımı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da yapımına iki ay önce başlanan Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarının inşaat çalışmalarını inceledi

İstanbul depremine yönelik alınan tedbirler TBMM'de!

Olası bir İstanbul depremine yönelik alınan tedbirlerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi..

Antalya Büyükşehir, MIPIM 2017'ye katılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 14-17 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan dünyaca ünlü ‘Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na üçüncü kez katılıyor.

Manisa Akhisar'daki Romanlara yönelik toplu konut çalışmaları mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Roman vatandaşlara yönelik toplu konut çalışmalarına ilişkin 10 soru sordu..

antalya ruslara yönelik konut satışları düştü Haberi

antalya ruslara yönelik konut satışları düştü

ABD ve AB’nin ambargo kıskacında olan Rusya ekonomisindeki kriz, turizm ve gıda sektörlerinin ardından inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Dünya gazetesinde yer alan haberde Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışının yüzde 90 oranında düştüğü ifade edilirken,kentte yaşayan bazı Rus işadamlarının da Rusya’daki kriz nedeniyle Antalya’daki konutlarını satarak ülkelerine döndükleri belirtiliyor.


KRİZDEN KURTULMANIN YOLLARINI ARIYORLAR

Rusya pazarında etkili olan Antalya merkezli Azpo.ru emlak, Gayrimenkul ve Danışmanlık şirketinin sahibi Mustafa Demir, ülkelerinde ticaretle uğraşan euro ya da dolarla iş yaptıkları için sıkıntıya giren bazı Rus müşterileri olduğunu belirterek, “Sayıları 30-40 kişiye ulaşan bu müşterilerimiz Antalya’daki konut ve gayrimenkullerini euro veya dolar cinsinden satarak krizden kurtulmanın yollarını arıyor. Diğer taraftan yine Antalya’da euro-dolar cinsinden yatırım yapmak isteyen, inşaat halindeki konutlardan yatırım amaçlı alanlar da var....