06 / 05 / 2024

Antalya Serikte hazine arazisi

Antalya Serikte hazine arazisi

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın, 42 yıl boyunca oturduğu gecekondu ev, bölgeden yol geçeceği için yıkılacak. Yaşlı kadın sokakta kalacak

Milli Emlak Antalya'da arsa satıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere imarlı arsa fırsatı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Antalya ili, Korkuteli ilçesi Yeşilyayla Köyü'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen konut satış ihalesi 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirilecek.

Antalya ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Antalya ve İzmir'deki bazı taşınmazları özelleştiriyor.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 4 ilde özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Muğla, Antalya, Bursa ve Ankara'da bulunan toplam 5 taşınmazı özelleştirecek. Özelleştirme ihalesinin bedeli 4 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

30 Hazine arazisi satışa çıkıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) aldığı kararla 30 Hazine arazisinin 2021 yılına kadar satışı öngörülüyor. Arsalar İstanbul, Ankara, Antalya, Muğla ve Yalova gibi şehirlerde yer alıyor. 

Antalya Korkuteli'de tapu mesaisi!

Antalya Korkuteli Tapu Müdürü İsmail Kocaoğlu, 2016 yılında 18 bin 130 işlem yaptıklarını, Hazine'ye 8 milyon 701 bin TL gelir sağladıklarını kaydetti.

Antalya Alanya ve Aksu'daki turizm arazilerini kim aldı?

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın verdiği bilgilere göre, Antalya’nın turizm beldesi Aksu’da 3, Alanya’da da bir hazine arazisi satıldı. Sayıştay’ın gündeme getirdiği turizm arazilerine, kimlerin sahip olduğu ortaya çıktı.

Antalya, Tokat ve Van'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya ve Tokat illerinde tesis edilecek hidroelektrik santralleri ile Van ilinde tesis edilecek enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'

Antalya Serik'te hazine arazisinde yer alan ev yıkılacak!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın, 42 yıl boyunca oturduğu gecekondu ev, bölgeden yol geçeceği için yıkılacak. Yaşlı kadın sokakta kalacak

Antalya Ermenek hazine arazileri ihalesine tepki!

Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Ermenek Mahallesi'nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi.

Antalya Ermenek hazine arazisi ihalesi 2016'ya ertelendi!

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Ermenek Mahallesi’nde hazine arazileri hakkında yapılması planlanan ihale gerginliği, belediye’den yapılan ev ve iş yerlerinin satışı yapılmayacağının açıklanmasının ardından sona erdi.

Antalya Ermenek'teki hazine arazileri ihaleye çıkarıldı!

Antalya’nın Muratpaşa Ermenek Mahallesi’nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi. İhale haberini alan mahalle sakinleri evlerinin ve arazilerinin haksız yere ihaleye çıkarıldığını öne sürerek duruma tepki gösterdi.

Antalya'da Hazine arsa ve arazileri satışa çıkarıldı!

Antalya Defterdarı Veli Tunçez yaptığı yazılı açıklamada, Antalya’da atıl vaziyette bulunan Hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılarak iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla satışa çıkarıldığını bildirdi.

Antalya Serikte hazine arazisi Haberi

Antalya Serikte hazine arazisi

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın (59), 42 yıldır oturduğu ev bir çırpıda elinden gidecek. Yol geçeceği için yıkılacak olan ev hazine arazisinde olduğu için istimlak bedeli de alamayan 2 çocuk annesi Nuriye Çakal, "Çaresiz ortada kaldım. Ölen eşimin 50 yıl, benim 42 yıldır oturduğum ev elimizden gidince sokakta kalacağım" diyerek çaresizliğini dile getirdi. 


HABERİ ALDI DÜNYASI YIKILDI 

Nuriye Çakal'ın evinin elinden gitmesinin hikayesi kendisi ile komşusu Ayşe Mercan'ın evlerine giden yolun şahıs arazisinde kaldığı için kapatılması ile başladı. Yolun kapanması üzerine komşu Ayşe Mercan, Serik Belediyesi'ne başvurarak evlerine yol açılmasını istedi. Serik Belediyesi de mevcut imar planına uygun yol açmaya karar verdi. Kararın alınmasının ardından yeni açılacak yolun Nuriye Çakal'ın iki gözlü gecekondusundan geçtiği ortaya çıktı. Nuriye...