09 / 05 / 2024

antalya stadının yerine ne yapılacak

antalya stadının yerine ne yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Türkiye’nin hatta dünyanın en iddialı kent müzesi projelerinden biri olarak nitelendirdiği Kent Müzesi Projesi’nin ilk adımı Atatürk Stadyumu’nun yıkımıyla başladı.

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

Niğde 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacak yeni stadyum meclis gündeminde!

Niğde'de bulunan 5 Şubat Stadı'nın yerine yapılacağı duyurulan yeni stadyum projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnönü Stadı’nın kapalı tribünü de yıkıldı!

Yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Malatya İnönü Stadı’nın kapalı tribünü de yıkıldı. Kapalı tribünün yıkımı sırasında çalışmaları izleyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı!

44 yıl önce yaptırılan Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı. Stadın yerine Millet Bahçesi yapılacak...

Sakarya'daki eski stadın yerine Millet Bahçesi geliyor!

Sakarya’da düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'daki eski stadın yerine Millet Bahçesi yapılacağını müjdeledi...

Alsancak Stadı'nın yer teslimi yapıldı!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek stadın yer teslimi yapıldı. 15 bin kişilik yeni stadın son adımı da tamamlanmış oldu.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yerine kent meydanı yapılacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yeri ile OYAK arazisini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, stadın Kent Meydanı yapılmasına yönelik talebi destekledi.

Kırşehir Ahi Stadı'nın yerine spor salonu yapılacak!

Kırşehir Çınar Gazetesi köşe yazarı olan Avşar Cihan bugünkü yazısında yeni yapılan statları ve stat projelerini anlattı. Cihan, Kırşehir'deki Ahi Stadı'nın yerine spor salonu yapılacağını söyledi.

İzmir Gürsel Aksel Stadı'nın yerine 20 bin kişilik stat geliyor!

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Gürsel Aksel Stadı’nın yerine yapılacak 20 bin kişi kapasiteli stat projesine onay vermesi, camiada büyük bir sevinçle karşılandı.

Batman Stadı'nın yerine TOKİ konutları geliyor!

Batman 16 Mayıs şehir stadı miadını doldurdu. Güney Raman çevre yolunda 15 bin kişilik stadın yapımı sürüyor. Önümüzdeki yılın Nisan yada Mayıs'ın da stat bitecek. Mevcut stad ise yıkılacak. Yerine ise TOKİ'nin yeni konut yapımı düşünülüyor.

Antalya Arena Stadı'nın yanındaki alan imara açılıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle stadyum ve spor tesisleri karşılığı TOKİ'ye devredilen, Antalya Arena'nın doğusundaki 40 bin metrekarelik köşe parsel için kollar sıvandı.

Antalya’da yıkılan stadın yerine halka açık park yapılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Türkiye’nin hatta dünyanın en iddialı kent müzesi projelerinden biri olarak nitelendirdiği Kent Müzesi Projesi’nin ilk adımı Atatürk Stadyumu’nun yıkımıyla başladı.

Antalya Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi!

ANTALYA'da 1965'den 2010 yılına kadar şehrin kırmızı beyazlı takımı Antalyaspor'a ev sahipliği yapan, milli bayramların kutlandığı Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi.

antalya stadının yerine ne yapılacak Haberi

antalya stadının yerine ne yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Türkiye’nin hatta dünyanın en iddialı kent müzesi projelerinden biri olarak nitelendirdiği Kent Müzesi Projesi’nin ilk adımı Atatürk Stadyumu’nun yıkımıyla başladı. Kamuoyuna tanıtımı yapıldığı günden itibaren kente büyük bir heyecan getiren proje, büyük bir kültür, sanat, rekreasyon ve yeşil alan projesi olarak Antalya’ya ve turizme canlılık kazandıracak. 


Açık kent müzesi olacak

Proje kapsamında tarihi Büyükşehir Belediye Binası, şu anki Fen İşleri, Antalya’nın kültürel mirası Karaalioğlu Parkı, Bülent Ecevit Kültür Merkezi ile yıkımına başlanan Atatürk Stadı alanı, açık Kent Müzesi olacak. Yıkımına başlanan stadın, açık tribün kısmı nostaljik bir tarihi miras düşünülerek mimari şekline uygun olarak yeniden düzenlenecek. Burada açık hava etkinlikleri, konserler ve organizasyonlar gerçekleştirilecek. Böylece Türkiye’de ilk kez yıkılan bir şehir stadının yerine AVM değil...