02 / 05 / 2024

antalyadaki rus turistler

antalyadaki rus turistler

Türkiye'nin sınır ihlâlinde bulunduğu için Suriye sınırında düşürdüğü Rus savaş uçağı ile ilgili Moskova yönetiminin aldığı önlemler, şimdiye kadar en çok Antalya'yı etkiledi.

İnşaat şirketi Rus model Viki Odintcova'ya dava açacak!

Rus model Viki Odintcova'nın Dubai'de gökdelenin tepesine çıkıp çektirdiği fotoğraf gündem oldu. Gökdelenin sahibi olan Cayan Group olayla ilgili açıklama yaptı.

Rus model Viki'ye inşaat şirketi dava açacak!

Rus model Viki Odintcova Dubai'de gökdelenin tepesinde hiçbir güvenlik önlemi almadan çektirdiği fotoğraflardan dolayı davalık olacak.

Ordu'daki Rus Pazarı Altınordu Belediyesi'ne devredildi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu'daki Rus pazarı olarak bilinen yaklaşık 6.5 dönümlük alan üzerindeki mülkiyet hakkını Altınordu Belediyesine devretti.

Rus hükümeti Türk Akımı yasa tasarısını onayladı!

Rus hükümetinin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul ettiği bildirildi.

Boşanan Rus çift köşkü paylaşamayınca mahkeme şok karar verdi

Boşanan Rus çift 7 milyon 500 bin TL değerindeki köşkü paylaşamayınca, mahkeme evin tuğlalı bir bölmeyle iki eşit parçaya ayrılmasına karar verdi.

Rus bankalarının kredi hacimleri düştü!

Rusya Merkez Bankası, Eylül ayında Rus bankalarının kredi hacminin Yüzde 0,2 oranında azaldığını, özellikle şirketlere verilen kredinin Yüzde 0,4 oranında düştüğü, halka verilen kredinin ise Yüzde 0,3 oranında arttığını bildirdi.

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Rus pilotun ailesine ev teklifi gündemde!

Rus uçağı pilotunun ailesine ev verme teklifi ardından MHP'nin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Rus pilot, Antalya Kemer'deki ev teklifini reddetti!

24 Kasım'da düşürülen Rus savaş uçağı pilotunun ailesine Kemer'de ev vermeyi teklif eden Antalya'nın Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP’den ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Rus pilotun ailesi ise Kemer'de ev teklifini reddetti.

Antalya Kemer Belediyesi'nden Rus pilotun ailesine ev!

Antalya'nın Kemer Belediyesi, düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine ev verecek. Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, Rus pilotun ailesine ev verme isteklerini Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu'na iletti.

Kemer'de düşürülen Rus uçağı pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev verilecek!

Antalya Kemer Belediyesi, düşürülen Rus uçağı pilotu Oleg Peşkov'un ailesine ev verecek. işte haberin ayrıntıları...

Türkler Rusya'da yeni inşaat ihaleleri alabilecek!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ekonomik ilişkilerin tekrar normale dönmesi için hükümetine talimat verdi. Türk iş dünyası temsilcileri, “Rus turistler tekrar Türkiye’ye gelecek, inşaat sektörü yeni ihaleler alabilecek " gibi yorumlar yaptı.

antalyadaki rus turistler Haberi

antalyadaki rus turistler

Yaş sebze ve meyve ihracatının yüzde 80'ine yakınını Rusya'ya yapan Antalya, turizmde de ilk darbeyi Türkiye kamplarını iptal eden Rus takımlarından yedi.  Antalya Rus turistlerin en çok tercih ettiği tatil yerlerinden biri. Rusya'daki ekonomik durum nedeniyle bir yıl öncesine göre yüzde 19,5 oranında azalsa da, 2015'in Ocak-Ekim döneminde Rusya'dan Antalya'ya gelen turist sayısı 2 milyon 789 bindi.


Antalya'da turizm sektörü, 54 ayrı iş koluna istihdâm sağlıyor. Kentte faaliyet gösteren turizmcilere, Rusya'nın vatandaşlarına "Tatil için Türkiye'ye gitmeyin" çağrısının ardından 2016 turizm sezonu ile ilgili beklentilerini sorduk. 


Antalya'nın sahil şeridi boyunca faaliyet gösteren otel ve tesislerin ana hedef kitlesi Ruslar. Çalışan personelden, sunulan hizmet ve konseptlere kadar her şey bu kitleye göre belirleniyor. 


Akka Otel Pazarlama Müdür Yardımcısı Rinat Bikkul, planlamasını en kötü ühtimale...