17 / 05 / 2024

antartika üssü ne zaman açılacak

antartika üssü ne zaman açılacak

Türkiye, Antarktika kıtasına kuracağı üs için çalışmaları hızlandırdı. Türkiye Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TAKBAM) öncülüğünde kurulacak üs, ilk aşamada 21 metrekarelik bir konteynerde faaliyet gösterecek.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Hazineye deprem darbesi! Şubat ayında rekor açık geldi

Kahramanmaraş merkez üssüne sahip yaşanan depremlerden sonra Hazine nakit dengesi, depremin etkili olduğu şubat ayında 171,5 milyar TL'lik rekor ile açık verdi.

Ziraat Bankası İstanbul Finans Merkezi'ne ilk taşınan olacak!

Merkez üssü Ankara'da bulunan Ziraat Bankası Haziran'da İstanbul Finans Merkezi'ne taşınıyor.

Beko, İtalya’nın beyaz eşya üssüne mağaza ve ofis kuruyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da yeni bir ağ oluşturmak isteyen Koç Holding’e ait Beko, İtalya’da satış ağını genişleterek, ilk mağaza ve ofisini açacak.

Manisa depreminin hissedildiği İstanbul'a 'zemin' uyarısı!

Manisa'da dün meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin pek çok ilde hissedilmesinin "normal" olduğunu belirten uzmanlar, merkez üssüne kilometrelerce uzaklıktaki İstanbul'daki bazı vatandaşların depremi daha güçlü hissetmelerinde ise "kötü zeminin" etkili olduğuna dikkati çekti...

Mehmet Özhaseki'den Mevlana-Ulus dönüşümüne tam not!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mevlana-Ulus kentsel dönüşüm projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, Yıldırım'ın dönüşüm üssüne tam not vererek, Başkan İsmail Hakkı Edebali'yi tebrik etti.

Akıncı Üssü'nde FETÖ için bina yapılmış!

Darbe teşebbüsünün merkezi olduğu öne sürülen Akıncı 4. Ana Jet Üssü’nün çatı iddianamesi tamamlandı. İddianame dün mahkemeye gönderildi.

Akıncılar Üssü’ne sürpriz talip çıktı!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi Akıncılar Üssü’nün Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil edilmesini istedi.

ABD Nellis Hava Üssü'ne yeni okul!

Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize eden Fetullahçı Terör Örgütü, ABD'deki en son okulunu Las Vegas'taki Nellis Hava Üssü'ne açtı.

Afganistan'da NATO üssüne TİKA'dan cami projesi!

TİKA, Kabil’de NATO üssü olarak kullanılan Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın askeri bölümünde, Osmanlı mimarisinde cami inşa edecek. Caminin 30'ar metre yüksekliğinde iki minaresi olacak.

Braas Çatı Sistemleri ile çatınızda elektrik üretimi!

Braas Çatı Sistemleri, kentsel dönüşüm sürecinde çatıları yapılarda bir enerji üssüne dönüştürmek amacı ile geniş solar ürün gamını tüketicilerine sunuyor.

Siena Loft Mavişehir fiyatları!

Çiğli Hava Jet Üssü'ne 1,9 kilometre mesafede bulunan projede toplam 84 adet daire yer alıyor. Siena Loft Mavişehir fiyatları 119 bin TL'den başlıyor.

antartika üssü ne zaman açılacak Haberi

antartika üssü ne zaman açılacak

Türkiye, Antarktika kıtasına kuracağı üs için çalışmaları hızlandırdı. Türkiye Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TAKBAM) öncülüğünde kurulacak üs, ilk aşamada 21 metrekarelik bir konteynerde faaliyet gösterecek. TAKBAM Genel Sekreteri Abdurrahman Külünk, HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada, Antarktika’da üs kurmak için bölgede bilimsel çalışma yapılması gerekliliğine dikkat çekerek, geçen yıl bölgeye Türk bilim adamlarının gittiğini, ikinci heyetin de yakında gideceğini kaydetti. Külünk, “Biz, bölgede üs kurmayı hak etmek için Antarktika Sekreterliği’nin istişare toplantılarına katıldık. Gereken protokollere imza attık” bilgisini verdi.


YASA BEKLENİYOR


Külünk, hükümetin Antarktika’da üs kurulmasına yönelik düzenlemeyi TBMM’ye sevk ettiğini, ocak ayında çıkması beklenen bu yasa ile kuruma yetki verileceğini söyledi. İlk aşamada 3 metreye 7 metre ölçülerinde bir konteyner kuracaklarını dile getiren Külünk, “Oradaki ülkelerin 100 kişinin dahi kalacağı üsleri var....