17 / 06 / 2024

antik bölge tarım yasağı

antik bölge tarım yasağı

Prof. Dr. Havva Işık, antik bölgelerde tarım yapılamayacağını savunurken, köylüler ise tarım ile geçindiklerini ve ekmek paralarını kazanamadıklarını söylüyor

Deprem bölgesinde tarım arazileri yapılaşmaya açıldı!

Yargının “dur” kararına rağmen, tarım arazileri ve zeytinlikler yapılaşmaya açıldı. İşte ayrıntılar ve konu ile ilgili yapılan açıklamalar...

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli taksitleri ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2/B ve tarım arazileri satışında 46 bin 500 hak sahibinin Nisan, Mayıs ve Hazirana ait 156 milyon liralık borcunu 3 ay süreyle erteliyoruz" açıklamasında bulundu...

Agrıbıoekotex Tarım Hayvancılık İnşaat Çevre Ve Altyapı Hizmetleri İthalat İhracat Ve Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Agrıbıoekotex Tarım Hayvancılık İnşaat Çevre Ve Altyapı Hizmetleri İthalat İhracat Ve Dış Tic.Ltd.Şti.  bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Nadir Kaşkariy ve Zubayr Kaşkariy ortaklığında kuruldu. 

TOKİ Bünyan Tarım Köy Projesi'nde kuralar çekildi!

Bünyan ‘Tarım Köy Projesi’ konutlarında kura heyecanı yaşandı. Bünyan Büyük Tuzhisar Mahallesinde Tarım Köy Projesi kapsamında TOKİ tarafından inşa edilen 100 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?

Serbest Bölgelerin kuruluş amaçlarına Artvin'in Hopa ilçesinin uygun olduğunu düşünen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?" diye sordu..

Samsun Hacılıçay Köprüsü açılıyor!

Çarşamba Ovası’nın kırsal kalkınma ve ulaşım sorunlarından biri daha çözüldü. Bölge tarımını olumsuz etkileyen ulaşım sorununu Hacılıçay Köprüsü ile tarihe gömen Samsun Büyükşehir Belediyesi, 10 Milyon TL’lik dev yatırımı hizmete açıyor.

TOKİ Kayaşehir 18. bölge Kasım'da teslim edilecek!

Ağustos ayı içinde teslim edilecek TOKİ Kayaşehir 18. Bölge'de teslimler Kasım ayına kaldı. TOKİ Kayaşehir 18. bölge 1. ve 2. etaptaki konutlar, proje işlerinin geçici kabul işlemlerinin onaylanmasının ardından teslim edilecek.

Konya'da üç alt bölgenin nazım imar planı askıya çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin tüm ilçeleriyle geleceğinin planlandığı 2043 yılını hedef alan 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının bir sonraki adımı olan 1/25.000 ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarını başlattı.

Batman Sason Yatılı Bölge Ortaokulu’na spor kompleksi yapıldı!

Sason Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Bozkurt, yaptığı açıklamada, halı saha, voleybol ve basketbol sahası ve tenis kortundan oluşan spor kompleksinin hizmete girdiğini ve yeni spor kompleksiyle sportif faaliyetleri daha güzel icra edeceklerini belirtti.

antik bölge tarım yasağı Haberi

antik bölge tarım yasağı


Antalya'nın Kaş'da bulunan Gelemiş köyündeki Patara Antik Kenti'ndeki çalışmalar yüzünden köylüler ekin biçemiyor. Tarlası antik kent içinde kalan köylünün ekinini biçmesine izin verilmiyor iken gerekçe olarak, biçme işleminin tarihi yapıya zarar vereceği gösterildi. 


Likya Birliği Meclis Binası'nın gün yüzüne çıkarılması için proje hazırlandı. Tarihi yapı TBMM desteğiyle restore edildikten sonra açılışın dünya parlamentolarının başkanlarının Antalya'ya davet edilerek yapılması planlandı. Likya Birliği Meclis Binası, mayıs ayında TBMM'den Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi. Bu kez Gelemiş köylüleri antik kent içinde atalarından kalan tarlaları biçememekten yakındı. 


Tarihi yapılara zarar vereceği gerekçesiyle biçerdöver kullanmalarına izin verilmediğini belirten köylüler, bu durumda arazilerinin kamulaştırılarak bedelinin kendilerine ödenmesini istedi. Köylerinde 300 dönümden fazla ekin tarlası bulunduğunu belirten Gelemiş Muhtarı Arif Otlu şu şekilde konuştu:


Geçen yıl, kaymakamımız soruna el...