05 / 05 / 2024

aoç bina fabrikası arazi

aoç bina fabrikası arazi

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, basın toplantısı düzenledi. Candan, Ankara'da yapılması planlanan 2 projenin yürütmesinin durdurulduğunu açıkladı.

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Vestel Polonya'daki fabrikasını 31,4 milyon dolara sattı!

Vestel, Polonya'nın Wroclaw şehrinde bulunan fabrikasını, bina ve arazisiyle birlikte 31,4 milyon ABD doları bedelle LG Chem Wrocław Energy Sp. zo.o.'ya sattı...

AOÇ arazisinde yapılan bina mahkemelik oldu!

Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) özel firmaya kiraya verilen arazi, sözleşmeye aykırı olarak kullanıldı. AOÇ, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski yönetimi aleyhine dava açtı...

Uzel'in bina ve arazisinin satışı iptal!

Uzel Makine Traktör Fabrikası bina ve arazisinin, 1. İflas Müdürlüğü'nde 15 Mayıs tarihinde yapılan ihalede ipotek alacaklısı Vera Varlık'a 223 milyon 700 bin liraya satışı İstanbul 5 İcra Mahkemesince iptal edildi...

AOÇ Bira Fabrikası yerinde kalacak!

Danıştay, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava sonucunda Atatürk Orman Çiftliği Bira Fabrikası'nın yerine inşa edilmesi planlanan planlanan TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi'ne izin vermedi.

Uzel'in arazisine ve fabrikasına alıcı çıkmadı!

İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerinde bulunan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına alıcı çıkmadı.

Ağaoğlu Maslak 1453'e leed gold yeşil bina sertifikası!

Ağaoğlu Maslak 1453, dünyanın en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği ödülü olan LEED GOLD sertifikası aldı. 

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Çorum Şeker Fabrikası'ndan kiralık bina ihalesi 24 Ağustos'ta!

Çorum Şeker Fabrikası Müdürlüğü tarafından Çiftçi Dinlenme Binası ihale usulü ile kiraya verilecek. İhale 24 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Ankara Halk Ekmek Fabrikası'na yeni bina yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'na, satış yeri ve yönetim binası olarak hizmet verecek yeni bir bina yapıldı.

Vestel Rusya'daki fabrikasını kapattı!

Vestel, Rusya’da geçen yıl yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu ülkedeki fabrikasını kapattı. Vestel CEO’su Turan Erdoğan “Uçak düşürülmesi olayından önce fabrikayı kapamıştık. Bina her yerde bulunur. Makineleri taşıyacağız” dedi.

Ali Ağaoğlu, Elazığ'da çimento fabrikası inşaatını gezdi!

Elazığ’a gelen ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, Baskil ilçesinde iş kadını Yasemin Açık tarafından dağ eteğinde yapımı devam eden devasa çimento fabrikasını görünce şok olduğunu söyledi.

Ali Ağaoğlu sanayi grubunun başına oğlu Alican’ı getirdi!

Düzce’de çimento fabrikası kurmaya hazırlana Ali Ağaoğlu sanayi grubunun başına oğlu Alican’ı getirdi. Yatırımın danışmanlığını ise inşaat sektörünün duayenlerinden Atalay Şahinoğlu yapıyor.

aoç bina fabrikası arazi Haberi

aoç bina fabrikası arazi

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, açtıkları dava sonucu Ankara'da yapılması planlanan 2 projenin yürütmesinin durdurulduğunu açıkladı. Candan, Ankara'nın birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, “Büyük yargılama günü geldiğinde açtığımız davalar delil olacak” dedi.


Candan, Ankara'nın bakı noktası olarak değerlendirilen Çağdağ bölgesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yapmayı planladığını, buna karşı odalarının dava açtığını söyledi. Candan, Ankara 11. İdare Mahkemesi'nde devam eden davada, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıklayarak, “Ankara'nın panoramik alanı olan, en yüksek yerinin sadece parası olana açılmasının önüne şimdilik geçilmiş oldu” dedi.


Candan, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yer alan Bira Fabrikası arazisiyle ilgili açtıkları davada da yürütmeyi durdurma kararı verildiğini belirterek, “Arazinin Büyükşehir'e verilmesi gündemdeydi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı burayı spor alanı olarak değerlendireceğini açıklamıştı. Ankara...