07 / 05 / 2024

aoç devlet mezarlığına askeri tesis mi yapılacak

aoç devlet mezarlığına askeri tesis mi yapılacak

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki devlet mezarlığının bulunduğu bölgeye askeri tesis kurulması planına sert tepki gösteren Karakuş, "Gerekirse AİHM'e gideriz" dedi.

Devlet kurumları, MEB, Jandarma, Adli Tıp, SGK, YÖK ve Milli Savunma Üniversitesi personel, memur alımı başladı! 

Devlet kurumlarına, KPSS 2023/2 merkezi atama tercih süreci, 20 Aralık 2023 tarihinde başlayacağı açıklandı. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim almış adaylar arasından tercihler yapılacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Rekor sayıda sağlık teknikeri, büro ve destek personeli alınacak! KPSS’den 50 puan almak yeterli!

Hastane ve devlet kurumlarına sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Şehirlere göre ihtiyaçların değiştiği ilanlarda en az 50 KPSS şartı arandığı paylaşıldı. İlgili kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların başvuru şartlarını ve ilanlara ilişkin detayları merak ediyor. İşte detaylar...

Devlet, kendi torununa bakacak büyükannelere aylık 5 bin 100 TL maaş gibi destek sağlıyor!

Büyükanneler, torunlarına baktıkları için sevindirici haber! Devlet, torunlarına bakan büyükannelere 5100 TL ödeme yapacak. Bu ödemeyi almak için gereken şartlar nelerdir? Ayrıntılar burada...

Resmi Gazete'de yayımlandı! Herkesi yakından ilgilendiriyor

Resmi Gazete'de çok kritik kararlar yayımlandı. Bu kararlar arasında asgari ücret, devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlar, TL mevduatına sağlanan stopaj desteği, CMK ücretleri, Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesine ilişkin tebliğde değişiklik yapıl

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Vatandaşlar tazminat davası açabilirler!

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı'yla ilgili önemli açıklamalar yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ilk kez resmi bir planda devlet kurumlarına görev verildiğini söyleyerek, vatandaşların tazminat davası açabileceğini dile getirdi.

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

4.250 Lira ve üstü maaş alanlara şok haber: AGİ kalktı mı?

Milyonlarca çalışana işveren tarafından devlet adına ödenen ve işverenin gelir vergisinden düşülen AGİ ile çalışan işçilerin maaşı her ay belli oranlarda artış gösteriyordu. Peki AGİ 2022 yılında olacak mı? AGİ, 4.250 lira ve üstü maaş alanlarda kalktı mı? İşte ayrıntılar...

TCDD'nin 51 milyon 854 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

TCDD’nin kiralardan alması gereken fakat almak için herhangi bir işlem gerçekleştirmediği miktar 51 milyon 854 bin TL'ye yükseldi. Sayıştay’ın, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları’na (TCDD) ilişkin 2020 yılı Denetim Raporu’ndaki detaylar ortaya çıktı. 

Samsun Tekkeköy'e bisiklet yolu geliyor!

Samsun Tekkeköy Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait bölümde bisiklet yolu inşa edecek. 

Tapuda amme alacağına şerh koydurabilirsiniz!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına aktarılması planlanıyor.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

Ali Ağaoğlu babası adına Maslak'ta cami yaptırdı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, merhum babası Miktat Ağaoğlu adına yaptırdığı camiyi kısa sürede ibadete açmayı planlıyor.

aoç devlet mezarlığına askeri tesis mi yapılacak Haberi

aoç devlet mezarlığına askeri tesis mi yapılacak

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) birinci derece doğal sit alanı olan devlet mezarlığının yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Candan, "Burada devleti kuran Kurtuluş Savaşı gazileri, İstiklal Harbi komutanları, cumhurbaşkanları ve başbakan yatıyor. Orası anıtsal bir alan olarak düzenlendi. Oraya yapılaşma yapmanız mekân ahlakı açısından da uygun değil" dedi. Devlet mezarlığının olduğu bölgede askeri tesis yapılaşması, birlik, yatakhane, sosyal tesis ve garnizon yapılması planlanırken Candan, tarihi bir alanın yerleşim alanına çevrilmesine tepki gösterdi. Yeniçağ gazetesi Ankara Bürosu'nu ziyaret eden Candan şunları söyledi:

ORASI ANITSAL BİR ALAN

"Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde bir plan değişikliği var. Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan yapı orman statüsüne giriyor. Bu, ilerleyen süreçte yerleşime açılacağı anlamına geliyor....