28 / 07 / 2024

AOÇ tbmm kit komisyonu raporu

AOÇ tbmm kit komisyonu raporu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ hakkında TBMM KİT Komisyonu 'na giden raporla ham rapor arasında farklar olduğunu iddia etti.

Yener Yıldırım: AOÇ arazilerinde sahipsizlik söz konusu değil!

Atatürk Orman Çiftliği AOÇ Müdürü Yener Yıldırım, TBMM KİT Komisyonunda, yaptığı açıklamada AOÇ'ne ait arazilerde herhangi bir sahipsizliğin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündeminde!

Bakanlığın İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

AOÇ'nin tarımsal üretim alanı olarak kiralanması TBMM'de!

Atatürk Orman Çiftliğine ait bazı taşınmazların tarımsal üretim alanı olarak kiralanmak üzere ihaleye çıkartılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

2B ve hazine arazilerinin satışında yaşanan sorunlar TBMM'de!

Tarım girdi fiyatları, 2B ve hazine arazilerinin satışları ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarından dolayı çiftçilerin yaşadıkları sorunların çözümü TBMM gündemine taşındı. MHP'li Osmanağaoğlu, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı. 

AOÇ'de iki farklı Sayıştay raporu iddiası!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ hakkında TBMM KİT Komisyonu 'na giden raporla ham rapor arasında farklar olduğunu iddia etti.

Danıştay AOÇ'de yürütmeyi durdurma kararı verdi!

Danıştay 6. Dairesi de, Atatürk Orman Çiftliğindeki (AOÇ) arazinin, TBMM tarafından kullanılmasına olanak sağlayan Koruma Bölge Komisyonunun kararına yönelik açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.

AOÇ arazisi üzerinde TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi yapılabilecek!

Ankara 1 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, AOÇ'de, Kongre Merkezi yapılması planlanan arazi üzerindeki 1. derecede sit alanı şerhinin kaldırılarak, arazinin ''Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'' olarak tesciline karar verdi

Ağaoğlu My Residence 212'de 239 bin 700 TL'ye!

Ağaoğlu İnşaat, My Residence 212 projesinin yapımını 2011 yılının Aralık ayında tamamlayacak

Ağaoğlu My Town Ispartakule'de zamsız son 5 gün! 117 bin TL'ye!

Bahçeşehir Ispartakule'de yükselen Ağaoğlu My Town Ispartakule'de konut fiyatlarına 14 Mart'ta yüzde 5 zam yapılacak

Ağaoğlu MyClub World hizmete açıldı

Ağaoğlu Turizm Grubu, Avrupa'nın en büyük ve kapsamlı şehir kulüplerinden biri olan MyClub'World'ü Batı Ataşehir'de hayata geçirdi

Ali Ağaoğlu 'yüzde1 peşinat' ile krizi aştı

Ali Ağaoğlu yüzde 1 peşinat formülü ile konutta krizi dağıttı  

Ağaoğlu My City Hotel 33 kategoride 29 madalya aldı

Ağaoğlu My City Culinary Team, Londra'da düzenlenen yarışmada 33 kategoride 29 madalya aldı

Ağaoğlu My World'de yüzde 10 peşinatla! 284 bin TL'ye!

Ağaoğlu My World'de kalan son konutların satışı yapılıyor

AOÇ tbmm kit komisyonu raporu Haberi

AOÇ tbmm kit komisyonu raporu


Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ hakkında TBMM KİT Komisyonu 'na giden raporla ham rapor arasında farklar olduğunu iddia etti. 


Candan düzenlediği basın toplantısında Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Ankapark ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı sürecinin Sayıştay raporlarında farklılıklar olduğunu ileri sürerek değerlendirme yaptı. 


Candan, "AOÇ raporları KİT komisyonuna gönderildi. Raporun ham halinde raporun son halini çok merak ettiğimizi ifade etmiş, AOÇ talanı sürecinde farklılık olabileceğini düşünerek süreci takip edeceğimizi söylemiştik. KİT komisyonuna giden hali ve son hali arasında Saray ve Ankapark bölümü ortadan kalkmış. Kiralama yöntemiyle verilen alanların üzerinde kalıcı yapılaşmanın yapılması eleştirilmiş, bu konumda olan işgalci yapıların kaldırılması önerilmişti. AOÇ alanlarına ilişkin Koruma Amaçlı Nazım imar Planı dava süreçleri kronolojisi ve bağlantılı davalar süreci kaldırılarak, kestirmeden sonuçlar verilmiştir" ifadelerini kullandı. 


Daha...