05 / 05 / 2024

AOSB arsa altyapı fiyatları

AOSB arsa altyapı fiyatları

Antalya Organize Sanayi Bölgesinin ( AOSB ) arsa metrekare fiyatları, arsa ve altyapı maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle yeniden düzenlendi.

Nef Arsa Dikili ön lansmanda! Metrekaresi 10 bin 500 TL'den başlayan altyapısı hazır parseller! 

Nef Arsa Dikili'de ön lansman süreci ile beraber satışlar başladı. Peki Nef Arsa Dikili'de parsel büyüklükleri ve fiyatları ne kadar? İşte Nef Arsa Dikili ile ilgili merak edilenler...

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Taksitli ve faizsiz arsa fırsatı için hemen başvurun!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa ve iş yeri başvuruları bugün başlıyor. Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvuru 7 Kasım tarihine kadar sürecek. İşte ayrıntılar...

Arsa ve arazi fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Altyapıdaki çılgın projeler, arsa ve arazilerin fiyatlarını katladı. Otoyol güzergahlarındaki gayrimenkullerin fiyatları her sene yükseliyor. Son dört senede yüzde 133 artışa ulaşan bölgeler bile bulunuyor...

Eskişehir OSB'de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Son 4 yılda 93 yeni yatırımcıya 1,8 milyon metrekare arsa tahsis ettiklerini vurgulayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, "Yatırımcılara bir gün içinde 10 bin metrekareden 300 bin metrekareye kadar arsayı, altyapısı hazır bir şekilde hemen teslim ediyoruz" dedi.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

Emlak Konut GYO'dan 314.1 milyon TL'lik arsa anlaşması!

Emlak Konut GYO arsa alım satım işlemleri sonrasında 314 milyon 197 bin 280 TL alacağının ise ilerleyen süreçte Bakanlıkla ayni veya nakdi olarak mahsuplaşılması konusunda şirket ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Sakarya Karasu'da konut yüzde 27, arsa yüzde 69 kazandırdı!

Endeksa'nın  güncel verilerine göre son yıllarda turistik ilgi gören ve altyapı çalışmaları nedeniyle de değerlenen Sakarya Karasu‘da 3 yılda konut fiyatları yüzde 27, konut imarlı arsa fiyatları ise yüzde 69 artış gösterdi. İlçede ortalama konut metrekare fiyatının 1.666 TL olduğu belirtiliyor.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan Tekirdağ'da 5.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde bulunan arsa satılıyor. 80 bin metrekarelik gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 898 bin TL olarak belirlendi.

Adana OSB’de metrekaresi 150 TL’ye satılık arsa!

Adana İl İstihdam Kurulu toplantısı, AOSB'de gerçekleşti. Toplantıda konuşan AOSB Başkanı Sütcü, ''Metrekaresi 150 TL gibi sembolik bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunuyoruz" diye konuştu.

İzmir'de altyapı yatırımları arsa fiyatlarını uçurdu!

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, İzmir’de otoyol ve kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle özellikle arsa-arazi ve yapılaşmalara olan talebin arttığını söylüyor.

AOSB'de 180 işletmeye arsa tahsisi yapılacak!

Türkiye'de kurulu 292 organize sanayi bölgesi arasında, fiziki büyüklük bakımından 1590 hektarla 6'ncı şuada yer alan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.

Hüseyin Aslan: İzmir'de arsa sorunu var!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Şu anda İzmir'de arsa sorunu var. İzmir kentleşme konusunda maalesef her geçen gün kötüye gidiyor. Kentleşme sorunu bütüncül olarak çözülmezse ulaşım, çevre, altyapı sorunu da çözülmez" dedi

Elbistan OSB'de 21 firmaya arsa tahsis edildi!

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) 57 hektarlık 1. etabında yatırım yapmak isteyen 21 firmaya arsa tahsisleri yapıldı. OSB'deki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatırımların başlayacağı açıklandı.

AOSB arsa altyapı fiyatları Haberi

AOSB arsa altyapı fiyatları

AOSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, AOSB Yönetim Kurulu, 60 dolar olan arsa metrekare birim fiyatını 95 dolara yükseltti. Yeni arsa metrekare fiyatının mevcut alanlar ve beşinci tevsi alanında yapılacak yeni tahsislerde geçerli olacağı bildirildi.


Yapılan artışın bir zorunluluk olduğunu ifade eden AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, açıklamasında şu bilgileri verdi:


"Organize sanayi bölgeleri kar amacı gütmeyen kuruluşlardır. Yapılan düzenleme arsa, alt ve üst yapı yatırımlarındaki maliyetlerin artmasından kaynaklanan bir zorunluluktur. Metrekare fiyatları, arsa bedeli ile arazi üzerine yapılan alt ve üst yapı yatırımları ile imar planı düzenlemesi sonucu oluşan toplam maliyet üzerinden hesaplanır ve üzerine herhangi bir kar oranı konmadan belirlenir. Son dönemde bu kalemlerde yaşanan ciddi fiyat artışları sonucunda böyle bir düzenleme yapılması gerekti."


Akdeniz'de Yeni...