16 / 05 / 2024

apartman acil eylem planı örnekleri

apartman acil eylem planı örnekleri

Apartman çalışma ortamının ve çalışanların güvenliğini sağlanması için acil durum planının olması gerekiyor. Apartman acil durum planının doğru ve eksiksiz hazırlanması gerekiyor. İşte, bu hususlara göre hazırlanan apartman acil durum planı örneği!

Murat Kurum: 300 bin konutluk 'Yarısı Büyükşehirden' kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, megakentin kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Murat Kurum'un ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planı...

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Evlerde doğal gaz kısıtlanacak

Avrupa ülkeleri doğal gaz kriziyle ilgili çeşitli tedbirler almaya ve acil eylem planlarını oluşturmaya başladı. Alınacak tedbirler arasında tüketiciye ek vergi de var, konutlardan kesip sanayiye aktarma da.

İstanbul depremi için son dakika uyarısı! Uzmanlar açıkladı! Zaman boşa harcandı, yarın çok geç olacak!

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen, İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve deprem acil eylem planının ivedikle oluşturulmasının gerekli olduğunu vurguladı. 

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

İzmir Bayraklı'daki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü?

İzmir Bayraklı Manavkuyu semtindeki Doğanlar Apartmanı’nın çökme anları, İzmir depreminin simge görüntüsü oldu. Peki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü? İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş açıkladı. 

Apartman ve site görevlileri için 'acil önlem' çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, koronavirüs tedbirleri kapsamında apartman ve site görevlileri için acil önlem alma çağrısında bulundu.

İshak Sağlam'dan acil eylem planı çağrısı!

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam, imar yasasının güncellenmesi, yapı stokunun oluşturulacak karneye göre yıkılması veya güçlendirilmesi gereken binaların tespitinin acil eylem planı ile hazırlanması için çağrı yaptı.

Sakıncalı binalar için acil eylem planı çağrısı!

Deprem kuşağında olmamıza rağmen hala gerekli önlemler alınmıyor. Bu kapsamda, oturulması sakıncalı binalar için acil eylem planları uygulamaya konulmalı.

İzmir'de mevcut yapı stokunun kontrolü mecliste!

İzmir'de depreme yönelik olarak hazırlanan acil eylem planına, mevcut yapı stokunun kontrolü ve şehirdeki toplanma alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çin için acil eylem planı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Çin için acil eylem planı!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Kentsel dönüşümde yeni eylem planı!

Yeni hazırlanan eylem planına göre, dönüşümler acil olanlar, sanayi ve tarihsel alanlar olarak 3 bölümde gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hisseli parseller müstakil parsele dönecek. Mülkiyet sorunu çözülecek” dedi.

50 bin konutluk gönüllü dönüşümde acil plan!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'a ilişkin eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Kurum, ''50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek acil eylem planını yapıyor olacağız'' dedi.

apartman acil eylem planı örnekleri Haberi

apartman acil eylem planı örnekleri

Apartman acil durum planı örneği!

Apartmanda kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında apartman yönetimi risk analizi yaptırması zorunlu oluyor.  Apartman çalışma ortamının ve çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlama ve geliştirme amacı ile iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk analizi yapılması gerekiyor. Bu kapsamda apartmanlarda acil durum planı olması gerekiyor.


Apartman risk değerlendirmesi kapsamına girebilmesi için sadece bir çalışanının bulunması yeterli oluyor. Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran binalarda 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yaptırmak zorunda oluyorlar. Çalışanı bulunmayan apartmanlar ise bu uygulamaya dahil olmuyor. 


Apartmanlarda olabilecek tehlikelere karşı, çalışanların güvenliğinin sağlanabilmesi için apartman acil durum planının hazırlanmış olması gerekiyor. Apartman acil durum  planında olması gereken bölümleri; kapsam, acil durum organizasyonu, sorumluluk ve yürütme, araç, gereç, ekipman ve teçhizatlar, acil durumun...