07 / 05 / 2024

apartman aidatının tespiti

apartman aidatının tespiti

Apartman aidatı, kat maliklerinden toplanıyor. Kanunen tüm kat maliklerinin apartman giderleri için alınan bu aidat bedelini ödemesi gerekiyor. Peki apartman aidatı nasıl belirlenir? İşte apartman aidatının belirlenmesi ile ilgili esaslar..

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Emlak sektörü 2022'de altın yılını yaşayacak!

Emlak analistleri yeni apartman arzının kiralardaki artışı durdurabileceğinin altını çiziyor ve 2022'nin emlak sektöründe altın yıl olacağını belirtiyor.

Aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenin suyu kesilebilir mi?

Aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatını ödemeyenlerin suyunun kesilip kesilemeyeceğini kaleme aldı. Peki aidatını ödemeyenlerin suyu kesilebilir mi?

Site aidatını ödemeyenlere yüzde 5 gecikme cezası!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatlarının ödenmemesini kaleme aldı. Peki komşuyu site aidatlarının ödenmemesinin cezası var mı?

İzmir'deki Doğanlar Apartmanı davasının görülmesine başlandı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında yer alan Doğanlar Apartmanı'nın davasının görülmesine başlandı.

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve verdiği zararla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Koku nedeniyle apartman yakınındaki işletme şikayet edilebilir mi? 

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartman yakınındaki dükkanlardan gelen ağır kokular nedeniyle işletmelerin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Trend GYO Nilüfer taşınmazı hakkın tespiti raporu!

Trend GYO, Bursa İli Nilüfer İlçesi 7561 Ada 2 Parsel için taşınmazın satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine dayalı hakkın tespiti raporunu yayınladı. 

Ödenmeyen aidat borçlarına hangi mahkeme bakıyor?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat Mülkiyet Kanunu ve buna ilişkin olarak kat maliklerinin apartman aidat borçlarını ödememeleri neticesinde önce icra takibi, akabinde de dava açılması açısından sulh hukuk mahkemeleri ile icra hukuk mahkemeleri arasında ne fark var?' sorusunu yanıtladı.

Kocaeli'de ev sahipleri boş dairelerinin aidatını ödüyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu , pandemi nedeniyle boşalan evlerin aidatlarının ev sahipleri tarafından ödendiğini dile getirdi. 

apartman aidatının tespiti Haberi

apartman aidatının tespiti

Apartman aidatının belirlenmesi!

Apartman aidatı, kat maliklerinden toplanıyor. Kanunen tüm kat maliklerinin apartman giderleri için alınan bu aidat bedelini ödemesi gerekiyor. Apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için apartmanda ikamet eden kimselerden alınan bu apartman aidatını kim belirler?


Apartman aidatının belirlenmesi ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince apartmanda kat malikleri kurulu tarafından belirlenen oranda aidat toplanıyor. Ayrıca aidat ödemelerinin hangi tarihlerde yapılacağı da, bu toplantılarda belirleniyor.


Apartman toplantılarının nasıl ve ne zaman yapılması gerektiği ise aynı kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


I - TOPLANTI ZAMANI:

Madde 29 - Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. (Ek cümle: 14/11/2007-5711...