28 / 04 / 2024

Apartman demirbaş giderlerini kim karşılar

Apartman demirbaş giderlerini kim karşılar

Konutunuzu kiraya verdiğini ve söz konusu ana gayrimenkulün demir başlarında tadilat yapılacağını farz edelim. Bu durumda apartman demirbaş giderlerini kim öder? Kiracı mı öder yoksa ev sahibi mi öder?

Asansör demirbaş mıdır?

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

Aidat ve demirbaş ödemesinde mülk sahibinin sorumluluğu!

İsmail KİBİCİ “Site ve Apartman Genel Gider ve Demirbaş Aidatlarından Esasen Mülk Sahiplerinin sorumlu olduğunu “ belirterek “ Mal sahibi ile kiracı arasında düzenlenecek kira sözleşmelerine “ dikkat çekmektedir.

Apartman demirbaşları nelerdir?

Apartmandaki ortak alanlar; bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler olarak ifade ediliyor. Peki, apartman demirbaşları nelerdir?

Apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartmanda ortak alanların giderleri apartman sakinleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kiracı varsa apartman giderlerini kiracı mı öder?

Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının yapacağı masraflar yalnız kira bedeli ve abonelik masrafları olmuyor. Peki, apartman ve kiralık evdeki masrafları kim karşılar? Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Kiracı demirbaş öder mi?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, kiracının ödemesi gereken bazı giderler bulunuyor. Kiracı, temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı demirbaş öder mi?

Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınız aidatı ödemiyor ve "Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Asansör giderlerini kim öder?

Kanun gereğince kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartmanın asansör giderlerini kim öder?

Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Konutunuzu kiraya verdiğini ve söz konusu ana gayrimenkulün demir başlarında tadilat yapılacağını farz edelim. Bu durumda apartman demirbaş giderlerini kim öder? Kiracı mı öder yoksa ev sahibi mi öder?

Apartman giderleri nelerdir?

Apartman dairenizde kiracının oturduğunu farz edelim. Bu durumda kiracı hangi apartman giderlerini karşılar? Kat maliki hangi apartman giderlerini karşılar? Apartman giderleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Ursa Apartmanı Evleri'nde 525 bin TL'ye 2+1!

Ursa Apartmanı projesinde 110 metrekare büyüklüğe sahip, 2 oda ve 1 salondan oluşan konut tipleri bulunuyor

Poroy Apartmanı projesinde 3+1 daire 650 bin TL!

Erenköy'de inşa edilen Poroy Apartmanı projesinde 3+1 dairenin fiyatı 650 bin TL

Apartman demirbaş giderlerini kim karşılar Haberi

Apartman demirbaş giderlerini kim karşılar

Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Apartman demirbaşlarında yapılan tadilatların masrafları apartmanda kat maliki olan kimselerden tahsil ediliyor. Konutun kirada olması; dairede kiracının yaşaması bu durumu değiştirmiyor.


Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor. "Apartman demirbaş giderlerini kim öder?" sorusunu yanıtladıktan sonra, kiracılar hangi giderleri karşılar sorusunu yanıtlayalım.


Kiracılar, günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, bahçıvan, ortak kullanımda olan elektrik ve su gibi giderleri karşılamak ile yükümlü oluyor.


Apartmana dair olan masrafların kim tarafından ödeneceği hususunu özetlersek: apartmanın kendisi ile yapılan değişiklikler; tadilatlat kat maliki tarafından karşılanıyor; Buna karşılık günlük hizmet giderleri ise kiracılar tarafından karşılanıyor.


Apartman demirbaş giderleri:

Çatı tadilatı

Mantolama

Asansör eklenmesi

Dış cephe boyası

Bağımsız bölüm eklenmesi gibi...


Apartman günlük giderleri:

Kapıcı hizmeti

Bekçi hizmeti

Bahçıvan hizmeti

Temizlik hizmeti

Elektrik-su hizmeti



Apartman giderleri nelerdir?
Kiracı...