05 / 05 / 2024

apartman duvarına asılan tabela

apartman duvarına asılan tabela

Apartmanın dış cephesi, ortak alanlar kapsamında sayılıp, burada yapılacak şeyler için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki onay alınmadan apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır? İşte dava örneği..

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Araba alma kaban al! A3 fiyatına satılan kaban sosyal medyayı salladı!

İstinye Park'ta dünyaca ünlü bir markanın mağazasında Vikunya yünü kabanın fiyatı görenleri şok etti. A3 araba fiyatına satılan kabanı sosyal medyayı salladı. İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde aidat krizi! Yüzde 200 zam vatandaşı şok etti! Fahiş aidat artışına karşı haklarınız neler?

Site aidatlarına yapılan yüzde 200’lere varan zam oranları apartman sakinlerinin tepkilerine yol açıyor. Bazı site sakinleri fahiş zamları protesto etmek için eylemler yaparken, bazıları da bu artışlardan kaçınmanın yollarını arıyor.

Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı dudak uçuklattı! Tepkiler çığ gibi büyüyor!

2023 yılı itibari ile zammın kaymağını milletvekilleri yiyecek. Milletvekili maaşları 73 bin 379 lira olurken emekli vekillerin maaşı 51 bin 970 lira civarında hesaplandı. Milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı sosyal medyada gündem oldu. İşte haberin detayları.

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Manisa'da elektrik akımına kapılan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler'de çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılan işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İnşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bir inşaatta beton dökülmesi esnasında kopan elektrik kablosu sebebiyle elektrik akımına kapılan müteahhit yaşamını yitirdi. 

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işlerine vergi düzenlemesi!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükelleflere, bu işleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen hak ediş ödemeleri üzerinden gerçekleştirilen gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e çıktı.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Kocaeli'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Kocaeli Karamürsel'de inşaatta çalışırken elektrik akımına kapılan işçilerden biri yaşamını yitirdi, diğeri yaralandı.

Kırklareli'nde elektrik akımına kapılan inşaat işçisi ağır yaralandı!

Kırklareli Cumhuriyet Mahallesi 200 Konutlar Sitesi mevkisinde elektrik akımına kapılan inşaat işçisi ağır yaralandı...

Apartman altlarına oto galeri açılamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yapılan düzenleme kapsamında, apartman altlarına oto galeri açılmasının önü kapatıldı...

apartman duvarına asılan tabela Haberi

apartman duvarına asılan tabela

Apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır?

Apartmanda yaşanan sorunlar arasında apartmana tabela asılması ve kat maliklerinin izinsiz asılan tabelaların kaldırmak istemesi de yer alıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanın dış cephesi, ortak alanlar kapsamında sayılıp, burada yapılacak şeyler için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki onay alınmadan apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır?


Konu ile ilgili olarak Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Hakim, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar doğrultusunda anlaşmazlığı bir çözüme ulaştırıyor.


T.C. YARGITAY 

18. HUKUK DAİRESİ 

E. 2001/5323 

K. 2001/5591 

T. 4.6.2001 


• TABELANIN KALDIRILMASI DAVASI ( Davalı Tarafından Asılan Büyük Boy Tabelaların Müşterek Olan Bina Cephelerinin Hakkaniyet İlkeleri Çerçevesinde Kullanılmasına İmkan Verilmesi İstemi ) 

• ORTAK YERLERİN KULLANIMI ( Bu Yerlerden Olan Dış Cephe Duvarlarını Kullanmak ve Faydalanmak Konusunda Kat Malikinin Haklarını Kiracının Kullanmasının Mümkün Olması ) 

•...