28 / 04 / 2024

apartman giderlerine katılma

apartman giderlerine katılma

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler oluyor. Peki, apartman giderlerine katılım nasıl sağlanır? Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Ortak giderler neye göre ödenir?

Apartman güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "apartman aidatı" adı altında talep ediliyor. Peki, ortak giderler neye göre ödenir?

Eski kat maliki borcu!

Eski kat maliki borcundan yeni malik sorumlu değildir. Çünkü borçlu olan ev değil kat malikidir. Dolayısıyla yeni kat malikinden eski kat malikinin borcunu istemek kanunen dayanağı olmayan bir durumdur....

Apartmanlarda ortak giderlerin teminatı nasıl karşılanır?

Apartmanlarda güvenlik, temizlik, tamirat gibi apartmanın tümünü ilgilendiren genel hususlarda bir gider söz konusu oluyor. Peki apartmanlarda ortak giderlerin teminatı nasıl karşılanır? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Altın Hesaplarından TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur korumalı TL mevduatları ve katılma hesaplarının uygulama esasları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kur korumalı TL mevduatları ve katılma hesaplarının uygulama esaslarını açıkladı

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartman giderlerine katılmak zorunlu mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bitişikteki binamız yıkıldığında binamızda yoğun rutubet gördük. En çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu cevapladı.

Apartman aidatı neye göre belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bulunduğumuz apartmanda yönetim planında hisseme 1/41 arsa payına göre masraflara katılma öngörüldüğü halde eşit aidat istendiği için mahkemeye başvurdum. Yapmam gerekenler hakkında yorumunuzu istirham ediyorum. ' sorusunu cevapladı.

Asansör kullanmayanlar parasını ödemek zorunda mı?

KMK’nın 20. maddesinde “anagayrimenkulün giderlerine katılma” açık-net olarak düzenlendi. Buna göre, kat malikleri kanunen ortak giderlere katılmak zorunda.

Emlak Katılım'dan 100 milyon liralık sukuk ihracı!

Emlak Katılım, kaynak çeşitliliğini artırmak amacıyla SPK'dan 26 Mart 2020'de aldığı iki milyar TL tutarındaki ihraç tavanı kapsamında 369 gün vadeli, getirisi bir aylık katılma havuzuna referanslı 100 milyon TL'lik sukuk ihracı gerçekleşti.

apartman giderlerine katılma Haberi

apartman giderlerine katılma

Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler oluyor.


Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.

a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel kömürlük ve ortak garajlar, elektrik, su ve havagazı saatlerinin korunmasına mahsus olup bağımsız bölüm dışında bulunan yuvalar ve kapalı kısımlar, kalorifer daireleri, kuyu ve sarnıçlar, yapının genel su depoları, sığınaklar,

b)...