11 / 05 / 2024

apartman giderlerine katılmak zorunda mıyım

apartman giderlerine katılmak zorunda mıyım

Posta yazarı Tamer Heper 'Bitişikteki binamız yıkıldığında binamızda yoğun rutubet gördük. En çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu cevapladı.

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Apartman giderlerine katılmak zorunlu mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bitişikteki binamız yıkıldığında binamızda yoğun rutubet gördük. En çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu cevapladı.

Asansör kullanmayanlar parasını ödemek zorunda mı?

KMK’nın 20. maddesinde “anagayrimenkulün giderlerine katılma” açık-net olarak düzenlendi. Buna göre, kat malikleri kanunen ortak giderlere katılmak zorunda.

Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında binalarda ortak yerlerin tüm masrafları bina sakinlerinden karşılanıyor. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve yeni hükümler geçerli olabilir.

Apartman katılım payını vermeyen malik icraya verilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Apartmanın genel giderlerine katılım payı ödenmemesi durumunda icraya verilir mi?'' sorusunu yanıtladı.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

TEM Avrasya Evim Türkiye Fuarı’na katılıyor!

TEM Avrasya projesi, 8–10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Duesseldorf kentinde düzenlenecek olan Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na katılmak üzere Avrupa’ya gidiyor.

MOBİAD Almanya'daki mobilya fuarına katıldı!

Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) Trabzon ekibi ve İhracatçılar Birliği temsilcilerinden oluşan 28 kişilik ekip, mobilya fuarına katılmak için Almanya'ya gitti.

Samandağ Sahil Park Projesi incelendi!

Vali Ercan Topaca, Samandağ Mehmet Selim Kara Meslek Yüksekokulu Protokol Töreni'ne katılmak üzere geldiği Samandağ ilçesinde, Deniz Sitesi Hıdır Aleyhisselam Türbesi etrafında yapımı süren Sahil Park Projesi'ni de inceledi.

Mustafa Elitaş İzmir'deki yatırımları değerlendirdi!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere dün İzmir'e geldi. İlk olarak Petkim'i ziyaret eden Bakan Elitaş, ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Denizli Acıpayam Ticaret Odası hizmet binası ne zaman açılacak?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi açılış, ziyaret ve ödül törenlerine katılmak için Denizli'ye geliyor.

Veysel Eroğlu'ndan Sakarya'ya 2 müjde!

Bir dizi programa katılmak üzere Sakarya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti, Eroğlu Sakarya'ya iki müjde verdi...

apartman giderlerine katılmak zorunda mıyım Haberi

apartman giderlerine katılmak zorunda mıyım

Posta yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 'Binamız 12 daire olup yönetici yok. Bitişikte yeni bir bina inşası için yıkım yapıldığında binamızın o cephesinde ve zeminde yoğun rutubet gördük. Müteahhidin yardımı ile yapılan incelemede giderde ve rögarda problem tespit edildi. Ben alt katta oturduğum için en çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım ve hem mesajlarla hem de ilan tahtasına asılı bilgilendirme ile para topladım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Binamız 12 daire olup yönetici yok. Bitişikte yeni bir bina inşası için yıkım yapıldığında binamızın o cephesinde ve zeminde yoğun rutubet gördük. Müteahhidin yardımı ile yapılan incelemede giderde ve rögarda problem tespit edildi. Ben alt katta...