28 / 04 / 2024

apartman giderlerini kimin ödemesi gerekir

apartman giderlerini kimin ödemesi gerekir

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Apartmandaki ortak giderlerin malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman giderleri kime aittir?

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartmanda ortak alanların giderleri apartman sakinleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kiracı varsa apartman giderlerini kiracı mı öder?

Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınız aidatı ödemiyor ve "Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Apartman yönetiminde defter tutma kimin görevidir?

Apartman yönetiminde tutulması gereken tek defter genel kurul defteri olarak karşımıza çıkıyor. Bu defterin net ve eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Peki, apartman yönetiminde defter tutma kimin görevidir?

Aidat geciktirme davası nasıl açılır?

Kat malikleri apartman giderlerini için kullanılan aidatları belirli oranlarda ödemesi gerekiyor. Kat maliklerinden aidatını ödemeyenlere kat malikleri ve yönetici tarafından dava açılabilir. Aidat geciktirme davası nasıl açılır?

Asansör giderlerini kim öder?

Kanun gereğince kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartmanın asansör giderlerini kim öder?

Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Konutunuzu kiraya verdiğini ve söz konusu ana gayrimenkulün demir başlarında tadilat yapılacağını farz edelim. Bu durumda apartman demirbaş giderlerini kim öder? Kiracı mı öder yoksa ev sahibi mi öder?

Apartman giderleri nelerdir?

Apartman dairenizde kiracının oturduğunu farz edelim. Bu durumda kiracı hangi apartman giderlerini karşılar? Kat maliki hangi apartman giderlerini karşılar? Apartman giderleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Extensa Bomonti Apartman'da 296 bin dolara! 2 farklı ödeme seçeneğiyle!

Extensa Bomonti Apartman'da yer alan konutların fiyatları 296 bin dolardan başlıyor. Projede 2 farklı ödeme seçeneği sunuluyor

Okan Bayülgen oturduğu Doğan Apartman'a yönetici oldu!

Okan Bayülgen, yıllardır oturduğu Galata'daki tarihi Doğan Apartmanı'nda iki daire daha aldı, bloğa yönetici oldu.Apartmanda üç dairesi var

Kutay Apartmanı Caddebostan projesinde 1 milyon 100 bin liraya 3+1!

Kutay Apartmanı projesinde 3+1 evlerin fiyatları 1 milyon 100 bin TL!

Ursa Apartmanı Evleri'nde 525 bin TL'ye 2+1!

Ursa Apartmanı projesinde 110 metrekare büyüklüğe sahip, 2 oda ve 1 salondan oluşan konut tipleri bulunuyor

Poroy Apartmanı projesinde 3+1 daire 650 bin TL!

Erenköy'de inşa edilen Poroy Apartmanı projesinde 3+1 dairenin fiyatı 650 bin TL

apartman giderlerini kimin ödemesi gerekir Haberi

apartman giderlerini kimin ödemesi gerekir

Apartman giderleri kime aittir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak alanlar olarak ifade ediliyor. Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebiliyor. 


Apartmanda ortak kullanılan alanların giderleri apartman malikleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu...