04 / 11 / 2024

apartman işyeri aidatı

apartman işyeri aidatı

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Sitede iş yeri açarken onay alınmalı!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre, toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde işyeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor...

Sitede iş yeri açmak için onay şart!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gerekiyor.

Sitede iş yeri için onay alınmalı!  

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için tüm maliklerden izin alınması gerekiyor.

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü?

Bir apartman içerisinde yer alan mesken sahipleri, kimi zaman evini işyeri olarak kullanmak isteyebiliyor. Peki, evin işyeri olarak kullanılması mümkün mü? İşte yanıtı..

İşyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri!

Apartman planında işyeri olarak kayıtlı bir bağımsız bölümün mesken olarak kullanılması, kat malikleri tarafından verilecek izine bağlı oluyor. İşte işyeri tapusunu mesken tapusuna çevirme işlemleri...

Apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Apartman aidatı ile ilgili hususlara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Her kat maliği sahibi olduğu konutun ortak gider aidatlarını ödemesi gerekiyor. Peki, apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Apartman yöneticisi aidat öder mi?

Apartmanda ortak kullanım alanlarının giderleri ve günlük hizmetlerin giderleri için apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat ödenmesi isteniyor. Peki, apartman yöneticisi aidat öder mi?

Apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi?

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi? Aidatı yalnız mesken sahipleri mi öder?

Apartman yönetimi aidat ödemeleri!

Kat maliklerinden apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderleri için aidatlar toplanıyor. Aidat oranları apartman yönetimi kurul toplantısında belirleniyor. Apartman yönetimi aidat ödemeleri nasıl olur?

Apartman yönetiminde aidat!

Apartman yönetiminde aidat nasıl belirlenir? Kimler aidat ödemek ile yükümlü oluyor? İşte apartman aidatı ile ilgili hükümlerin yer aldığı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları, bu haberde...

Günübirlik kiralanan evler işyeri ruhsatına tabi tutulacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, günübirlik kiralanan evlerle ilgili "Şimdi biz bunlara bir şey getiriyoruz. Burası iş yeri çalıştırma ve ruhsatları yönetmeliğine göre ruhsata tabi tutulacak" dedi...

apartman işyeri aidatı Haberi

apartman işyeri aidatı

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Apartmanda ortak alanların masrafları tüm kat malikleri tarafından ödeniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. 


Buna göre, apartmandaki işyerleri de dahil tüm bağımsız bölümlerin aralarında başka anlaşma olmadıkça aidata katılmaları...