05 / 05 / 2024

apartman kiracı yönetmelik

apartman kiracı yönetmelik

Apartman dairesinde kiracı olarak mesken ihtiyacını karşılayan kimselerin kiraya konu olan gayrimenkul ve apartman üzerinde bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Söz konusu hak ve sorumluluklar apartman kiracı yönetmeliği kapsamında bulunuyor...

Apartman mantolama yönetmeliği!

Mantolama uygulamasının yasal esasları, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasını ve enerji tasarrufu sağlanmasını amaçlıyor. İşte apartman mantolama yönetmeliği...

Site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?

Site yönetimi; apartman yöneticilerinin oluşturduğu kurul tarafından seçiliyor ve kat malikleri tarafından oylanan yönetim kurumu olarak biliniyor. Peki, site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?

Apartman sakinleri kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Apartmanda kat maliklerinden birinin evini kiraya verdiğini ve kiracının ise sürekli gürültü yaparak apartman sakinlerini rahatsız ettiğini farz edelim. Peki, apartman sakinleri kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında mal sahibi kanunen, kiracısını ancak kanun kapsamında belirlenen haklı gerekçelerin meydana gelmesi durumunda çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Koruma, uygulama ve denetim büroları, proje büroları ile eğitim birimleri yönetmelik değişikliği!

Koruma, uygulama ve denetim büroları, proje büroları ile eğitim birimlerinin kuruluş, izin, çalışma ve usul ve esaslarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 28 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı...

Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik metni!

Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik....

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik tam metni!

Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte endüstri bölgeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik metni..

Yeni aldığım evden kiracıyı nasıl çıkarırım?

Kiracılar, kanunda belirtilen haklı nedenlerin oluşması durumunda tahliye edilebiliyor. Peki, yeni bir ev satın aldığınızı ancak içinde kiracının olduğunu düşünelim. Siz de "Yeni aldığım evden kiracıyı nasıl çıkarırım?" diyorsanız, işte yanıtı..

Ev sahibi oğlum oturacak diyerek kiracıyı tahliye edebilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında haklı gerekçe veya kişilerinin herhangi bir tahliye anlaşması olmaması halinde kira sözleşmesi aynı koşullarda yenilenmiş kabul ediliyor. Peki, ev sahibi oğlum oturacak diyerek kiracıyı tahliye edebilir mi?

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmelik değişikliği!

Askerî Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 19 Aralık 2014 tarihinde 29210 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte, Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Avukat Kadir Kurtuluş: Maketten satış hakkında yönetmelik önemli değişiklikler getirdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik” kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır.

Avukat Kadir Kurtuluş: Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik önemli değişiklikler getirdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik” kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır.

Yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder?

Taşınmazın kiraya verilmesi, malikin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Malikler, kiradaki evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiradayken evin satılması durumunda yeni malik kiracıyı nasıl tahliye eder? İşte tahliye süreci..

apartman kiracı yönetmelik Haberi

apartman kiracı yönetmelik

Apartman kiracı yönetmeliği!

Apartman kiracı yönetmeliği dahilinde, kiracının sahip olduğu hak ve sorumluluklar Türk Borçlar Kanununun Dördüncü Bölümünde yer alıyor. Yasal hükümlere göre apartman aidatında kiracının sorumluluğu bulunurken, apartmanın demirbaşlarına ilişkin giderler kiracının değil, daire sahibinin sorumluluğu altında bulunuyor.


Kiracının yasal hakları..

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


C. Kiraya verenin borçları

I. Teslim borcu

MADDE 301- Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek...