13 / 05 / 2024

apartman merdiven altını kim kullanır

apartman merdiven altını kim kullanır

Apartmanda kimi malikler merdiven altını kişiselleştirebiliyor, kendi eşyalarını koyabiliyor. Peki, bu durum yasal mıdır? Kanunen apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur? İşte yanıtı..

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Çikolata üreticilerinden ‘merdiven altı’ uyarısı! Sağlıksız koşullarda üretilen çikolatalar tehlike saçıyor!

Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve çikolata pazarında hareketlilik başladı. Üreticiler bayram hazırlıklarına başlarken, merdiven altı üreticilere karşı da tüketicilerin uyanık olmasını istediler. Çikolata üreticileri bayram alışverişi yaparken tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.

Merdiven altı ürünlere dikkat! Uzmanlar uyardı: Ucuza aldanmayın

Okulların açılmasına çok bir zaman kaldı. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için ailelerin okul alışverişi telaşı devam ediyor. Listeler yapıldı, uygun fiyatlı ürünler aranıyor. Ancak alışveriş yaparken ‘daha uygun fiyatlı olanını alayım’ derken ‘merdiven altı kırtasiye’ ürünlerinden uzak durmak gerek.

Emlak sektörü 2022'de altın yılını yaşayacak!

Emlak analistleri yeni apartman arzının kiralardaki artışı durdurabileceğinin altını çiziyor ve 2022'nin emlak sektöründe altın yıl olacağını belirtiyor.

Merdiven altı emlakçılığın önüne geçilecek!

Arsoy Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı yöneticilerinden Ömer Faruk Arslantaş, 31 Ağustos 2020’de yürürlüğe girecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi zorunluğunun olmasıyla merdiven altı emlakçılığın engelleneceğini söyledi.

Malatya'daki altın kaplamalı apartman görenleri hayrete düşürüyor!

Malatya’da inşa edilen ve büyük bir bölümü altın kaplama olan apartman görenleri hayrete düşürüyor.

Apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur?

Apartmanda kimi malikler merdiven altını kişiselleştirebiliyor, kendi eşyalarını koyabiliyor. Peki, bu durum yasal mıdır? Kanunen apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur? İşte yanıtı..

Belgelerini merdiven altına satan asansörcüler aranıyor!

Belgesi iptal edilmiş ve ‘Kırmızı Listeye’ alınmış bazı asansör firmalarının Sanayi Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kuruluşlardan aldığı onay belgelerini, merdiven altı firmalara sattıkları ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

İzmir Kordon'da Fırat Apartmanı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

KENTSEL dönüşümün hızla artış gösterdiği İzmir'de ilginç bir manzara yaşandı. Kordon'da bulunan 184 numaralı Fırat Apartmanı, boşaltılarak kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek üzere inşaat firması tarafından yıkım çalışması başlattı...

Manisa'da 54 yıllık apartman kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Manisa'da 54 yıllık üç katlı bir apartman, kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Belediyenin Deprem Etüd Merkezi ve Yapı Laboratuvarı Sorumlusu Burak Gürol, yapılan çalışmalar sonucunda merkezdeki 99 binanın daha risk altında olduğunu söyledi

Adana'da apartman inşaatının kanalizasyon çalışması sırasında göçük oldu!

Adana'da, bir apartman inşaatının kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçükte 1 işçi yaralandı. Uğraşlar sonucu kurtarılan İlyas Özcan (22), çalıştığı sırada meydana gelen göçükte toprak altında kaldı...

Çankaya Sinpaş Altın Oran satılık daire fiyatları!

Sinpaş GYO girişimi ile Ankara 'da hayata geçirilen Çankaya Sinpaş Altın Oran satılık daire fiyatları 1+1 daireler için 223 bin TL'den başlangıç gösteriyor...

Polisan 3. kez Altın Marka Ödülü aldı!

Polisan, Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTKD) tarafından 3. Kez “Altın Marka” ödülüne layık görülürken, derneğin “Tüm Tüketicilere Tavsiye Ediyoruz” ibaresini kullanmaya hak kazandı...

apartman merdiven altını kim kullanır Haberi

apartman merdiven altını kim kullanır

Apartmanda merdiven altı kullanımı nasıl olur?

Apartmanda kat malikleri, bağımsız bölümleri haricinde kalan ortak alanlarda hep birlikte malik oluyor. Bu yerlerin kullanımından doğan tüm masraflardan apartmandaki tüm malikler sorumlu oluyor.


Ancak apartmanda kimi malikler merdiven altını kişiselleştirebiliyor, kendi eşyalarını koyabiliyor. Peki, bu durum yasal mıdır? Kanunen apartmanda merpen altı kullanımı nasıl olur?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bina boş alanları, sahanlıklar, merdiven altları bina ortak alanları olup kat malik ve sakinleri bu alanları kişisel kullanımları için değerlendiremiyor.


Bu gibi durumların tespiti halinde, Belediye Zabıta Müdürlüğüne şikâyette bulunulabiliyor ya da Sulh Hukuk mahkemesinde dava açılabiliyor. Ortak alanların dava işgali halinde dava örneği şu şekilde:


T.C. YARGITAY

Hukuk Genel Kurulu


Esas: 2006/18-794

Karar: 2006/816

Karar Tarihi: 20.12.2006


ÖZET: Davalı, diğer paydaşları intifadan men etmiş olmadıkça ortak bahçeyi kullanmasından ötürü herhangi bir ad...