03 / 05 / 2024

Apartman planı örneği

Apartman planı örneği

Apartman yönetim planı ile ilgili esaslar Kat Mülkiyeti Kanunun 28. maddesinde açıklanıyor. Buna göre apartman yönetim planı, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini içinde barındırıyor...

Memura kira desteği geliyor! Bakan Çavuşoğlu müjdeyi verdi! İlk örnek ödeme planı oluşturuldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük memur maşının 22 bin liraya çıkacağını açıklamasının ardından memura müjde üstüne müjde geliyor! Şimdi de memura kira desteği gündeme geldi. İşte ilk ödeme planı örneği...

Apartman aylık gelir gider tablosu örneği word!

Apartman aylık gelir gider tablosu apartman yöneticisi tarafından hazırlanıyor. İşte apartman aylık gelir gider tablosu örneği...

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021!

Kat irtifakı yönetim planı nedir? Kat irtifakı yönetim planı olur mu? Kat irtifakı yönetim planı neden kurulur? Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

İmar planı itiraz dilekçesi örneği 2021!

İmar planları belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ilgililerin görmeleri ve itiraz hakkını kullanabilmeleri için bir aylık süre ile ilan ediliyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi örneği 2021...

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Askıdaki imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İlan edilen ve askıda bulunan imar planlarına askı süresince bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte askıdaki imar planına itiraz dilekçesi örneği..

Belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği!

İmar planları onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Bu sürede plana itiraz edilebiliyor. İşte belediye imar planına itiraz dilekçesi örneği..

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bina yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Apartman yöneticisinin kat maliklerini yılın belirli günlerinde bir araya getirmesi gerekiyor. Bina yönetimi toplantı yapacağı zaman toplantı tutanağı hazırlanıyor. İşte, bina yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Kapıcı talimatnamesi örneği!

Kapıcılar apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işlerden sorumlu oluyor. İşte kapıcı talimatnamesi örneği..

Apartman toplantısı duyurusu örneği!

Apartman yönetiminin yılın belli dönemlerinde toplantı yapması gerekiyor. Toplantı için kat maliklere bir çağrı yapılması gerekiyor. Peki, duyuru nasıl yapılır? İşte apartman toplantısı duyurusu örneği..

Apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği!

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirmek ile mükellef olan apartman yöneticisi isterse bu görevinden istifa edebiliyor. İşte apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği..

Apartman planı örneği Haberi

Apartman planı örneği

Apartman yönetim planı!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, ana gayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda, apartmana yöneticinin atanması ve yöneticinin de apartman için bir yönetim planı hazırlaması gerekiyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 28. Maddesine göre apartman yönetim planı; apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini, yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen ve bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmünde olma özelliğine sahip.


Apartman yönetimi planı kapsamında, gayrimenkulün nasıl yönetileceğine, anagayrimenkul için alınan kararlara yer veriliyor. Apartman planı örneği aşağıda yer alıyor.


Apartman yönetim planı örneği:


1. Bölüm 

GENEL HÜKÜMLER


Ana gayrimenkulün Yönetimi

Madde 1- Kat mülkiyetine çevrilmiş bulunan , ........... ili, ............ ilçesi,..............mahallesi, ................ sokakta (caddesinde ),.............ada, .................parsel sayılı ve ................ kapı no'lu............... apartmanı; Kanunun emredici hükümleri...