29 / 04 / 2024

apartman sığınağı kiraya verilebilir mi

apartman sığınağı kiraya verilebilir mi

Serpinti sığınakları bina ve tesislerin öncelikle en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya bina içinde yapılıyor. Peki, apartman sığınağı kiraya verilir mi?

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Alanya'daki Macera Parkı 7 yıllığına kiraya verilecek!

Alanya Belediye Başkanlığı, Alanya'daki macera parkını 7 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu macera parkının yıllık kira bedeli 1 milyon TL olarak belirlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 25 Temmuz tarihinde yapılacak.

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bu ildeki 74 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri'de yer alan 74 adet iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 10 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tokat'taki RESÜT tesisi 12 bin 500 TL bedelle 15 yıllığına kiraya verildi!

Tokat'ın Reşadiye ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Özel İdare Müdürlüğü yaptığı sırada kaymakamlık tarafından yaptırılan tesisi, bedavaya 15 yıllığına kiraya verdi. Yılmaz, belediye başkanı olunca da aynı tesisin bir bölümünü aylık 12 bin 500 liraya kiraladığı ortaya çıktı.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Kadıköy Belediyesi fitness salonunu 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi 1. Bodrum katında bulunan Fitness Salonu, 5 yıllığına kiraya veriliyor. İhale 22 Mayıs'ta yapılacak..

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Ankara Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı 10 yıllığına kiraya verilecek!

Ankara Büyükşehir'in, Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı'nı 10 yıl süreyle kiraya verebilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Destek Hizmetleri Dairesi'ne yetki verildi.

Apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Kimi zaman malikler bu toplantıya katılmayabiliyor. Peki, apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi? İşte yanıtı..

Apartman toplantısına katılmak zorunlu mu?

Apartman gündeminin görüşülmesi ve apartman hakkında birtakım kararların alınabilmesi için apartman toplantılarının düzenlenmesi gerekiyor. Peki, apartman toplantısına katılmak zorunlu mu? Zorunlu değil mi?

apartman sığınağı kiraya verilebilir mi Haberi

apartman sığınağı kiraya verilebilir mi

Apartman sığınağı kiraya verilir mi?

Serpinti sığınakları özel veya kamuya ait bina ve tesislerin öncelikle en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya bina içinde yapılıyor. 


Mümkün olmadığı takdirde, uygulama imar planı ya da planda hüküm yoksa Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile belirlenen yapı yaklaşma mesafesine aykırı olmamak kaydıyla bahçelerinde, toprağın yapısına göre yer üstünde veya tamamen veya kısmen yeraltında yapılıyor. 


Ancak tamamen toprağın altında kalmak koşuluyla, parselin yol cepheleri hariç yan ve arka bahçe yapı yaklaşma mesafeleri içinde de bitişik parseldeki yapıları hiçbir şekilde etkilememek koşuluyla sığınak yapılabiliyor.


31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete yayımlanan değişiklik yönetmeliği kapsamında yer alan 6. madde gereğince ilgili yönetmeliğin 13. maddesi aşağıdaki gibi değiştiriliyor.


Apartman sığınağının kiraya verilmesi..

MADDE 13 – Yapıların en...