09 / 05 / 2024

apartman sığınağının kullanımı

apartman sığınağının kullanımı

Apartman sığınağı; tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki apartman sığınakları nasıl olmalıdır?

Kredi kartlarına taksit sınırlaması mı geliyor? Vatandaş da taksitle satış yapan esnaf da isyan etti!

 Kredi kartı kullanımında geçen yıl patlama yaşanırken,  kredi kartı borcu ise rekor seviyeye ulaştı. Gazeteci Dr. Barış Esen, x sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Kredi kartı taksitlerine sınırlama gelebilir” dedi. Hem vatandaş hem de esnaf Esen’i yorum yağmuruna tuttu.

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Dacia'nın tüm modellerinde yüzde 3.29 faiz fırsatı! Aylık 32 bin 482 TL ödeme ile sıfır araçlar! 

Dacia'nın tüm modellerinde Kasım ayına özel dev kredi fırsatı başladı. Peki Dacia sıfır araç fiyatları ne kadar? İşte 19 Kasım 2023 fiyat listesi...

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Gazze’ye kara saldırısına yönelik tedirginlikler, emtia piyasalarında yeni endişe yarattı: Altının ons fiyatı, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yüzde 5.47 artarak, 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaştı. Gümüş yüzde 5.2 yükseldi. Petrol fiyatı ise varil başına 90 doların üstünü gördü.

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Gümüş yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlayacak! Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Tarih verildi...

Uzmanlar tarafından gümüşün yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlaması bekleniyor. Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Gümüşün yükseleceği tarih verildi...

Emtia piyasasında yoğun satış baskısı: Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti! 

Emtia piyasasının Mayıs ayı rakamları açıklandı. Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti. İşte ayrıntılar...

Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Elinde belli bir birikimi olan yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını araştırıyor. Altın, dolar, euro ve gümüş... İslam Memiş yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı! Pür dikkat bakın!

Altın ve dolar rolleri değiştirdi! Bu hafta yatırımcısına en çok kazandıran dolar oldu!

Bu hafta yatırım araçlarından altın ve borsa kaybettirirken dolar yatırımcısına kazandırdı. Seçim sonrasında gram altın 1,246 liraya gerilerken dolar yüzde 1,04  değer kazanarak 19,79 TL oldu. 

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

Bankalardan seçim öncesi yeni hamle: Kredi kartına nakit avans çekiminde vade ve tutarlara sınır getirildi!

Son aylarda faiz oranının daha uygun olması nedeniyle kredi kartına nakit avans kullanımı banka müşterileri tarafından yoğun ilgi görüyor. Ancak bazı bankaların seçim öncesi belirsizlik ortamı nedeniyle nakit avans kullandırımında vade ve tutarda çeşitli sınırlamalar getirdiği belirtiliyor.

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

apartman sığınağının kullanımı Haberi

apartman sığınağının kullanımı

Apartman sığınakları nasıl olmalıdır?

Apartman sığınağı; tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki apartman sığınakları nasıl olmalıdır? Apartmanda sığınak zorunlu mudur?


25 Ağustos 1988 tarihinde 19910 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan sığınak yönetmeliği kapsamında apartman sığınaklarının nasıl olması gerektiğine ilişkin esaslar madde 7'de açıklanıyor.


Madde - 7 -

Sığınak büyüklüğü 

Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi, otel, pansiyon ve yataklı sağlık tesisleri gibi...