06 / 05 / 2024

apartman sığınakları

apartman sığınakları

Arnavutköy’de bin 80 daireli bir kooperatifin bodrum katlarındaki sığınak ve depo alanlarını daireye çevirip sattığı ileri sürülen kooperatif başkanı 7 yıl 3.5 ay hapis cezası aldı. 

Apartman sığınağı nasıl olmalı?

Sığınaklar ile ilgili esasları düzenyeleyen Sığınak Yönetmeliğine göre, apartman sığınağı nasıl olmalı? Sığınak büyüklüğü ne kadar olmalı? Sığınaklarda olması gereken diğer özellikler nelerdir? İşte yanıtı...

14 kişiye mezar olan Seçkin Apartmanı'nda sır perdesi aralıyor! Rezerv alan....

Hatay’da 6 Şubat depreminde 14 kişinin öldüğü Fuat Seçkin Apartmanı’nın müteahhidi Selahattin Yüksel ile ilgili sır perdesi aralanıyor. 

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Mega zenginlerden Kıyamet Günü hazırlığı! 151 milyon TL’lik dev sığınaklar satın alıyorlar! 

Bu sene yayınlanması beklenen "En Zenginlerin Hayatta Kalması" adlı yeni bir kitapta, zenginlerin felaketlerden saklanmak için uzak ve lüks kıyamet sığınaklar inşa ettiği iddia ediliyor. İşte o sığınaklarla ilgili detaylar...

Apartman yönetim süreçleri tek platformda toplanıyor!

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, hayata geçirdiği  online tahsilat platformu Kozmos ile apartman yönetim süreçlerini tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor.

Binalardaki sığınak kiraya verilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki sığınakların kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Yapı kayıt belgesinde kaçak yapı ayrıntısı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 92 evli siteden daire aldığını belirten okuyucu sitede sığınakların mesken yapıldığını, imar affına başvurulduğunu ve kat mülkiyeti kurma yolunun açıldığını belirtti. Okuyucu bunların mümkün olup olmadığını sordu.

Gazze'deki Enes bin Malik apartmanı İsrail saldırısı nedeniyle yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle devam eden saldırılarda Enes bin Malik apartmanı da yerle bir oldu...

Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çatısı çöktü!

Ankara'da inşaat çalışması nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması sonucu boşaltılmıştı. Kontrollü yıkımına başlanan apartmanın çatısı büyük bir gürültüyle çöktü. Düşen parçalar sonucunda çalışmalara ara verildi.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında belediye görevlileri hakim karşısına çıktı!

Kartal’da, 2019'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin binanın ruhsatının alındığı tarihten çöktüğü güne kadar belediyede çalışan görevliler ilk defa hakim karşısına çıktı. Sanıklar çeşitli sebeplerle olaydan sorumlu olmadıklarını dile getirdi ve suçlamaları kabul etmedi.

Şehir sorunlarından kaçış: İdeal şehir denemeleri başladı!

Titizlikle planlanan şehirlerin bile belli bir süre sonra tanınmaz hale gelmesi, sorunların çoğalması sebebiyle alınan derslerden de yararlanarak, geleceğin sığınakları olarak kabul edilen “ideal şehir” denemeleri başladı. Peki ideal şehir nedir? Nasıl olmalıdır?

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısına çıktı!

24 Ocak'ta meydana gelen Elazığ depreminde yıkılan ve 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları hakim karşısında çıktı. Sanıklar hakkında 210'ar yıl hapis cezası istendi. 

Kırıkkale'de apartman ve site yöneticilerine ‘korona’ uyarısı!

Kırıkkale İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartman ve site yöneticilerinin koronavirüs salgınına karşı ortak alanlarda toplanmaların önüne geçilmesi amacıyla  önlemlerin almasını talep ederek, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağını duyurdu. 

apartman sığınakları Haberi

apartman sığınakları

Arnavutköy Taşoluk'taki S.S. Marmara Tankçıları Yapı Kooperatifi üyelerinin şikayetleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı incelemelerde bulunmuş, savcılık da dava açmıştı. Kooperatifin yapı ruhsatında ortak alan olarak geçen bodrum kattaki sığınak ve depoları meskene çevirip satan kooperatif başkanı Mehmet Şencer ile bunu onaylayan eski belde belediyesinin fen işleri müdürü Şerafettin Yüzüak, "dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından yargılanıyordu. Sabah'tan Fatih Ulaş'ın haberine göre; İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar verildi. 

ZAMAN AŞIMI

Mahkeme heyeti, her ne kadar resmi belgede sahtecilik suçundan dava açılsa da Şerafettin Yüzüak'ın görevi kötüye kullanma, Mehmet Şencer'in de görevi kötüye kullanmayı azmettirme suçlarını işlediğini belirtti. Fakat 2008'de yaşanan olayın üzerinden 12 yıl geçmesi sebebiyle zamanaşımı süresi dolduğundan, bu suç bakımından davanın düşmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti,...