30 / 04 / 2024

apartman tadilat giderlerini kim öder

apartman tadilat giderlerini kim öder

Posta yazarı Tamer Heper 'Merdiven aralıkları ve korkulukların boya ve badana giderleri kimlere aittir? ' sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticileri hangi durumlarda tadilat parası toplayabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Ezgi Mola'nın tadilat isyanı!

Şu sıralar Masumlar Apartmanı'ndaki rolü ile adından söz ettiren oyuncu Ezgi Mola, evinin mutfağında tadilat yaptırıyor. Başarılı oyuncu tadilat için istenilen ücrete isyan etti. 

Apartman içindeki tadilat giderlerini kim öder?

Posta yazarı Tamer Heper 'Merdiven aralıkları ve korkulukların boya ve badana giderleri kimlere aittir? ' sorusunu yanıtladı.

Aybars Yıldırım otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti!

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatı sonrasında bir imar yolsuzluğu daha tespit edildi. Bu kez de CHP’li Aybars Yıldırım, otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti.

Aybars Yıldırım Çeşme'de otel inşaatı ruhsatıyla apartman mı yaptı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatının ardından bir iddia daha orataya atıldı. CHP’li Aybars Yıldırım'ın otel inşaatı ruhsatıyla apartman diktiği öne sürüldü...

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartmanda ortak alanların giderleri apartman sakinleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kiracı varsa apartman giderlerini kiracı mı öder?

Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınız aidatı ödemiyor ve "Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Ev tadilat izni nasıl alınır?

Dairesinde tadilat yapmak isteyen maliklerin, kimi tadilatlarda belediyeden izin almaları gerekirken; kimi tadilatlarda ise ilgili apartman sakinini bilgilendirmek yeterli oluyor. Peki, ev tadilat izni nasıl alınır?

Evde tadilat saatleri!

Apartman ve konut sitelerinde daire sahibi olan kimseler, evleri hakkında istediği değişiklikleri yapabiliyor. Peki, evde tadilat hangi saat aralığında yapılmalı? İşte evde tadilat saatleri 2014...

Apartmanın çatısı ortak alan mıdır?

Apartman çatısında herhangi bir tadilat ve onarımın yapılması durumunda masrafların kim tarafından karşılanması gerekir? Apartmanın çatısı ortak alan mıdır? Masrafları tüm kat malikleri mi öder?

M. Nazım Yavuz: Çatı tadilatı ile klima giderlerini azaltabilirsiniz!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, yaz mevsiminin çatı tadilatı için en uygun dönem olduğunu hatırlatarak, “Çatı tadilatı, sadece ısınma amaçlı enerji kullanımında tasarrufla sınırlı kalmayarak, klima giderlerini önemli ölçüde azaltıyor” dedi

Asansör giderlerini kim öder?

Kanun gereğince kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartmanın asansör giderlerini kim öder?

apartman tadilat giderlerini kim öder Haberi

apartman tadilat giderlerini kim öder

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Merpen aralıkları ve korkulukların boya ve badana giderleri kimlere aittir? ' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Merpen aralıkları ve korkulukların boya ve badana giderleri kimlere aittir? l N.D.

***

Okuyucumun sorusu bayıldığım sorulardan biri, kısacık. Tamam kısacık ama bu defa da kendisinin bu olaydaki sıfatı belirsiz. Yani daire sahibi olarak mı, kiracı olarak mı yoksa binanın dışından girilen bir dükkan sahibi olarak mı soruyor, belli değil. Dolayısıyla ihtimallere göre yanıt vermeye çalışacağım.

***

Merpen kovası ve korkuluklar birlikte ortak alanda bulunur. Dolayısıyla merpenler ve merpen sahanlıkları ortak alandır. Ortak alanlarda yapılacak onarım ve bakım giderlerini kat malikleri karşılar. Bu giderler kiracıdan talep olunmaz. Bu nedenle okuyucum kiracı ise bu giderlerden onun katına...