27 / 11 / 2024

apartman temizliği yönetmeliği

apartman temizliği yönetmeliği

Apartman yöneticisinin görevleri arasında apartman temizliğinin sağlanması ve kontrol edilmesi de yer alıyor. Apartmanda bahçe ve havuzun da olması durumunda bunlar için ayrı yönetim planının hazırlanması gerekiyor...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği güncelleniyor! Konut sitesi otoparklarına şarj kolaylığı geliyor!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde güncellemeye gidilmesi planlanırken, söz konusu güncelleme ile site ve apartman otoparklarında şarj ünitelerinin kurulumu için zorunlu olan elektrik tesisatı artık ruhsata tabi olmayacak.

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

Apartman mantolama yönetmeliği!

Mantolama uygulamasının yasal esasları, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasını ve enerji tasarrufu sağlanmasını amaçlıyor. İşte apartman mantolama yönetmeliği...

Apartman giderleri yönetmeliği 2015!

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yer olarak tanımlanıyor. Peki, ortak yerler için giderler nasıl karşılanır? İşte apartman giderleri yönetmeliği 2015...

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

Kapıcı dairesi yönetmeliği 2015!

Kapıcı dairesi, apartman ve konut sitelerin kapıcıya ücretsiz kiralanan dairesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kapıcı dairesi bulundurma zorunluluğu var mıdır? İşte kapıcı dairesi yönetmeliği 2015 esasları..

Apartman yangın tüpü yönetmeliği!

Binaların yangından korunmasına dair yönetmelik, yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirlerin, organizasyonun, eğitimin ve denetimin usul ve esaslarını belirliyor. İşte apartman yangın tüpü yönetmeliği esasları..

Apartman çatı katı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı aslında kime aittir? Çatı katı ortak kullanım alanları arasında mıdır? İşte apartman çatı katı yönetmeliği..

Apartman bina yönetmeliği!

Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölüm olması durumunda, yönetimin oluşturulması yasal olarak zorunlu oluyor. Apartman bina yönetmeliği, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor...

apartman temizliği yönetmeliği Haberi

apartman temizliği yönetmeliği

Apartman temizlik yönetmeliği!

Apartmanlarda temizliğin sağlanması, yönetimin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevlerin başında geliyor. Apartman temizlik yönetimi ile, genel temizlik haşere ilaçlama, su deposu temizliği çöp toplama ve atık hizmetleri temizliği ile ilgili hususlara yer veriliyor. 


Hizmet kapsamında günlük iş akış şemasına uygun olarak işlerin yapılması ve düzenli olarak kontrol edilip raporlanması gerekiyor.


Temizlik Hizmetleri:

Blokların günlük temizliği

Ortak alanların günlük temizliği

Otoparkların temizliği

Çöplerin toplanması

Sert zeminlerin cilalanması

Genel koruyucu temizlik ve ilaçlama

İnşaat sonrası genel ve detaylı temizlik

Dış cephe cam temizliği

Haşere ilaçlama

Su deposu temizliği

Baca temizliği


Apartmanda bahçe ve havuzun olması halinde; bu bölümler için de ayrıca temizlik yönetim planı oluşturulması gerekiyor.


Bahçe bakım yönetimi:

Sağlıklı bitki ve bahçe için ayda bir veya iki kez düzenli olarak bakım yapılması gerekiyor. Bahçe Bakım Hizmetleri şu şekilde sıralanıyor:


Ekim

Biçim

Budama

Sulama

İlaçlama

Gübreleme

Tanzim ve düzenleme


Havuz Bakım Yönetimi:

Havuz...