09 / 05 / 2024

apartman temizlik kuralları

apartman temizlik kuralları

Apartman yöneticisinin görevleri arasında apartman temizliğinin sağlanması ve kontrol edilmesi de yer alıyor. Apartmanda bahçe ve havuzun da olması durumunda bunlar için ayrı yönetim planının hazırlanması gerekiyor...

Apartman sakinleri dikkat! Masraflara yönetici de ortak!

Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor. Peki apartman için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? İşte tüm merak edilenler...

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Bina, apartman, işyeri sahipleri çevre ve temizlik vergisini ödemekle yükümlü oluyor. Vergi ödemesi için bildirim formu doldurulması gerekiyor. Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler!

Apartmanda temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi giderler kat maliklerinden toplanan apartman aidatı ile karşılanıyor. Aidatı ödemeyen maliklere karşı birtakım yaptırımlar söz konusu olabiliyor. Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler...

Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracınız aidatı ödemiyor ve "Kiracı apartman aidatını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddelerini bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor. Maliklerin belirlenen apartman kurallara uymaları gerekiyor. Peki, apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...

Apartman ceza kanunu 2015!

Apartman sakinlerinin kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde apartman kurallarına uydun davranmayan ve gürültü çıkartarak huzuru bozmaya sebebiyet veren kimseler cezalandırılıyor. İşte apartman ceza kanunu 2015....

Apartman kuralları kanunu!

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman kuralları nelerdir? İşte Apartman kuralları kanunu..

Yazlık site kuralları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve konut sitelerinde nasıl yönetim oluşturulabiliyorsa, yazlık sitelerde de yönetim oluşturulabiliyor. Peki, bir yazlık da uyulması gereken kurallar neler olmalıdır? Yazlık site kuralları nelerdir?

Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?

Kat malikleri toplantısında apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belirlenen apartman kurallarına uymayan kat malikleri için ne yapılabilir? Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?

Apartman yönetimi aidat ödemeleri!

Kat maliklerinden apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderleri için aidatlar toplanıyor. Aidat oranları apartman yönetimi kurul toplantısında belirleniyor. Apartman yönetimi aidat ödemeleri nasıl olur?

apartman temizlik kuralları Haberi

apartman temizlik kuralları

Apartman temizlik yönetmeliği!

Apartmanlarda temizliğin sağlanması, yönetimin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevlerin başında geliyor. Apartman temizlik yönetimi ile, genel temizlik haşere ilaçlama, su deposu temizliği çöp toplama ve atık hizmetleri temizliği ile ilgili hususlara yer veriliyor. 


Hizmet kapsamında günlük iş akış şemasına uygun olarak işlerin yapılması ve düzenli olarak kontrol edilip raporlanması gerekiyor.


Temizlik Hizmetleri:

Blokların günlük temizliği

Ortak alanların günlük temizliği

Otoparkların temizliği

Çöplerin toplanması

Sert zeminlerin cilalanması

Genel koruyucu temizlik ve ilaçlama

İnşaat sonrası genel ve detaylı temizlik

Dış cephe cam temizliği

Haşere ilaçlama

Su deposu temizliği

Baca temizliği


Apartmanda bahçe ve havuzun olması halinde; bu bölümler için de ayrıca temizlik yönetim planı oluşturulması gerekiyor.


Bahçe bakım yönetimi:

Sağlıklı bitki ve bahçe için ayda bir veya iki kez düzenli olarak bakım yapılması gerekiyor. Bahçe Bakım Hizmetleri şu şekilde sıralanıyor:


Ekim

Biçim

Budama

Sulama

İlaçlama

Gübreleme

Tanzim ve düzenleme


Havuz Bakım Yönetimi:

Havuz...