06 / 05 / 2024

apartman toplantısı çoğunluk sayısı

apartman toplantısı çoğunluk sayısı

Bir apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Peki, apartman toplantısında çoğunluk sağlanamazsa ne olur? Tekrar ne zaman toplantı yapılır?

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve mega kentte kaybedecek 1 dakikanın bile olmadığını belirtti. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

Merkez Bankası’nın enflasyon raporu toplantısının ne zaman yapılacağı belli oldu!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun, "Enflasyon Raporu 2022-III"ün tanıtımı amacıyla düzenleyeceği bilgilendirme toplantısının tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Kat malikleri toplantısı ertelenebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızın yönetim kurulu toplanarak, 2020 yılı kat malikleri toplantısını bir yıl ertelemiş durumda. Ayrıca yeni bir ödeme planı yapılmış. Bu hal geçerli bir durum mudur? Yönetim kurulunun böyle bir karar alma yetkisi var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Apartman toplantısı internet üzerinden yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '44 bağımsız bölümlü binamızda kat malikleri toplantısı ‘ZOOM teknolojisi ile yapılacak’ denildi. Bu toplantı geçerli mi? sorusunu yanıtladı.

5 maddede site toplantılarında aranan nitelikli çoğunluk oranları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimleri toplantı kararlarında aranan nitelikli çoğunluk oranları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

4 maddede sitelerde nitelikli çoğunluk şartlı karar konuları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde nitelikli çoğunluk şartlı karar konuları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda Esenyurt projeleri masaya yatırıldı.

Esenyurt Belediyesi 2017'nin ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Esenyurt Belediyesi 2017'nin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’nun yönettiği 2017 Yılı’nın ilk meclisinde toplam 22 madde görüşüldü.

Trabzon Büyükşehir'den imar toplantısı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısıyla Trabzon’daki imar çalışmalarını değerlendirdi.

Nazilli Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı yapıldı!

Nazilli Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı üye salt çoğunluğu sağlanarak Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantının birinci oturumunda yapılan seçimle Başkan Vekilliğine oy çoğunluğuyla Av. Nihat Kılıç seçildi.

apartman toplantısı çoğunluk sayısı Haberi

apartman toplantısı çoğunluk sayısı

Apartman toplantısında çoğunluk sağlanamazsa ne olur?

Apartmanda malik toplantılarının belli zaman aralıkları ile yapılması gerekiyor. Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplantı yapılıyor.


Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. Peki, apartman toplantısında çoğunluk sağlanamazsa ne olur?


Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur.


Oya katılma:

Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir. Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber...