29 / 04 / 2024

apartman toplantısı nasıl yapılır

apartman toplantısı nasıl yapılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, apartmanlarda yöneticinin toplantı ile alınan kararları bildirmemesinin fesih sebebi olup olmadığını ve kimlerin malik kimlerin vekil olduğunun belli olmadığı bir toplantının geçerli olup olmadığını kaleme aldı. 

Apartman toplantısı nerede yapılır?

Sekizden fazla bağımsız bölümü olan apartmanlarda kurulan yönetim ile maliklerin senenin belli dönemlerinde yılda en az 1 kez olmak üzere toplantı yapmaları gerekiyor. Peki, apartman toplantısı nerede yapılır?

Kat malikleri toplantısı davet mektubu örneği!

Kat malikleri kurulunun, yılda bir defadan az olmamak üzere toplantı yapması gerekiyor. Yöneticinin malikleri toplantıya davet etmesi gerekiyor. İşte, kat malikleri toplantısı davet mektubu örneği!

Apartman yönetimi toplantısı nasıl yapılır?

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetimin oluşturulması kanunen zorunlu oluyor. Yönetimin senede belli tarihlerde toplanması gerekiyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nasıl yapılır?

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

AFAD gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne gerekli? AFAD gönüllüsü deprem bölgesine nasıl gider?

AFAD gönüllüsü nasıl olunur, ne gerekir? soruları yaşanan deprem felaketinden sonra çok sık sorulmaktadır. İşte bu soruların devamı ve onların yanıtları…

Tapunun yarısı nasıl devredilir? Tapunun yarısı devredilir mi?

Tapu ikiye bölünebilir mi, Tapunun yarısı nasıl devredilir, Tapunun yarısı devredilir mi sorularının yanıtı aranıyor. İşte detaylar!

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Erken emeklilik şartları değişiyor mu? Erken emeklilikte yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Çalışan kadın için doğum borçlanması, erkekler için ise askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı sağlanması mümkündür. Peki erken emeklilik şartları değişiyor mu, yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Normalleşme sürecinde site toplantıları nasıl yapılır?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında kademeli normalleşmede apartman toplantılarını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Pandemi sürecinde bina toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Oturduğumuz sitede kat malikleri genel kurul toplantısı pandemi bahane edilerek temsilciler kurulu ve yönetim kurulu başkanı tarafından yapılmıyor. Konu ile ilgili şikayet hakkımızı veya yönetime karşı itirazımızı ne şekilde yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Kovid-19 sürecinde site toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yeni bir yıla giriyoruz ve kat malikleri toplantılarının çok büyük bir kısmı ocak ayında yapılacak. Peki bu salgında nasıl yapılacak?' sorusunu cevapladı.

apartman toplantısı nasıl yapılır Haberi

apartman toplantısı nasıl yapılır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde apartmanlarda yöneticinin toplantı ile alınan kararları bildirmemesinin fesih sebebi olup olmadığını ve kimlerin malik kimlerin vekil olduğunun belli olmadığı bir toplantının geçerli olup olmadığını kaleme aldı. 

Peki apartmanlarda yöneticinin toplantı ile alınan kararları bildirmemesinin fesih sebebi midir? Kimlerin malik kimlerin vekil olduğunun belli olmadığı apartman toplantısı geçerli midir? İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bir okuyucusu, 12 daireli apartmanda yöneticinin olağan tarih dışında toplantı gerçekleştirdiğini, toplantıyı ve toplantıda alınan kararları da bildirmediğini aktardı. Okuyucu bu durumun fesih nedeni olup olmadığını sordu. Aynı zamanda gelenler için hazirun cetvelinin de bulunmadığını belirten okuyucu, toplantıda kimin kat maliki kimin vekil olduğunun da belli olmadığını aktararak, malik ve vekil olmayanların imzası bulunduğunu...